Π. Λεωνίδου: Η Επιτροπή προσλήψεων της Αστυνομίας διέπραξε τεράστια Διοικητικά Σφάλματα
WEB TV, Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ

Η Επιτροπή προσλήψεων διέπραξε τεράστια Διοικητικά Σφάλματα, τα οποία οδήγησαν στην ακύρωση των προσλήψεων 100 και πλέον μελών της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής

Στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής συζητήθηκε σήμερα η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου για ακύρωση πέραν των εκατό προσλήψεων σε Αστυνομία και Πυροσβεστική.

Δυστυχώς ο τρόπος με τον οποίο ενήργησε η Επιτροπή προσλήψεων της Αστυνομίας, διαπράττοντας τεράστια διοικητικά σφάλματα, κατά την περίοδο διεξαγωγής της όλης διαδικασίας, οδήγησε στην απόφαση αυτή. 

Το Δημοκρατικό Κόμμα είχε εξ αρχής εκφράσει την άποψη ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε, ιδιαίτερα κατά την ψυχομετρική εξέταση έπασχε, ζητώντας την ανάκληση και την εκ νέου διεξαγωγή της, με στόχο την τήρηση της νομιμότητας. Δυστυχώς τότε δεν είχαμε εισακουστεί, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στα σημερινά αρνητικά δεδομένα . 

Αποτελέσματα τα οποία δημιουργούν δυστυχώς μεγάλη αναστάτωση από την μια στους κόλπους της αστυνομίας και κλίμα αβεβαιότητας από την άλλη, σε εκατό και πλέον εργαζόμενους και τις οικογένειες τους .

Θεωρούμε ότι η Διοίκηση επιβάλλεται να λειτουργεί σταθερά και πιστά με βάση τις γενικές αρχές του Διοικητικού δικαίου και οι αποφάσεις της να είναι τέτοιες που να εξυπηρετείται πρώτα και πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον. Στην προκειμένη περίπτωση,  το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με νομοθετική ρύθμιση, αφού η Βουλή δεν μπορεί να ψηφίσει οτιδήποτε με αναδρομική ισχύ.

Ως εκ τούτου η λύση, πρέπει να δοθεί με παρέμβαση της ίδιας της αστυνομίας και συγκεκριμένα  κατά το στάδιο της επανεξέτασης, ετσι ώστε να υπάρξει συνολική αποκατάσταση της αδικίας τόσο για τα άτομα των οποίων η πρόσληψη ακυρώθηκε, όσο και για εκείνους που πέτυχαν με την προσφυγή τους στο δικαστήριο, ακύρωση της διαδικασίας  . 

Γραφείο Τύπου

11 Νοεμβρίου 2021

ροή ειδήσεων