Π. Λεωνίδου: Στηρίζουμε πολιτικές και μέτρα για τη βελτίωση των υπηρεσιών Κοινωνικής πρόνοιας
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ KΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΔΗΚΟ ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ

Είχαμε σήμερα την ευκαιρία στην Κοινοβουλευτική επιτροπή Εργασίας να συναντήσουμε την Yφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας, για ανταλλαγή απόψεων σε θέματα αρμοδιοτήτων της επιτροπής.

Η Υφυπουργός παρουσίασε τους σχεδιασμούς και τους άμεσους στοχους που εμπίπτουν στην ατζέντα του χαρτοφυλακίου της, θέτοντας ως προτεραιότητα τον εκσυχρονισμό και τη βελτίωση της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας, με απώτερο στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών.

Προς αυτή την κατεύθυνση, μας ενημέρωσε ότι εντός των ημερών θα ξεκινήσει η λειτουργία νέου τηλεφωνικού κέντρου (1450), ώστε σε συνέργεια με τα οκτώ σημεία εξυπηρέτησης Επιδομάτων Πρόνοιας, να παρέχεται άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών. Το νέο τηλεφωνικό κέντρο αναμένεται να αποφορτίσει τους λειτουργούς της Υπηρεσίας, ώστε να εξετάζονται ταχύτερα οι αιτήσεις και να μειωθούν οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην καταβολή επιδομάτων.

Παράλληλα, ανάμεσα στις πολιτικές της περιλαμβάνεται και η σύσταση συμβουλευτικής ομάδας, που θα απαρτίζεται από άτομα με αναπηρίες, όυτως ώστε γίνει χαρτογράφηση των πραγματικών αναγκών και ακολούθως να υλοποιηθούν στοχευμένες δράσεις και να παραχωρηθούν κίνητρα για στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα, ασφαλώς στηρίζουμε τις πολιτικές και τα μέτρα που λαμβάνονται για βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών Κοινωνικής πρόνοιας. Την ίδια στιγμή, καλέσαμε την Υφυπουργό να εξετάσει τον εκσυχρονισμό των νομοθεσιών για την υιοθεσία και τις ανάδοχες οικογένειες.

Επιπρόσθετα καταθέσαμε εισήγηση για αλλαγή του τρόπου εξέτασης των αιτήσεων για τα επιδόματα του Υφυπουργείου, ώστε σε περιπτώσεις που ελλείπει εκ παραδρομής κάποιο έγγραφο, η Κυβέρνηση να εκδίδει προσωρινή διαταγή για μερική πληρωμή του επιδόματος, με στόχο την κάλυψή των άμεσων αναγκών των αιτητών .

Την ίδια ώρα, εκφράσαμε την ετοιμότητά για εποικοδομητική συνεργασία με την εκτελεστική, εξουσία , ούτως ώστε να τεθούν οι βάσεις για ένα κράτος πρόνοιας πιο ανθρώπινο και πιο σύγχρονο.

Γραφείο Τύπου

28 Μαρτίου 2023

ροή ειδήσεων