ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ: «ΜΑΓΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΥΜΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ»
Ανακοινώσεις |

«Μαγκιά είναι να προστατεύσεις κάποιον που γίνεται θύμα εκφοβισμού».

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Εκφοβισμού, αυτό είναι το μήνυμα που το Δημοκρατικό Κόμμα θέλει να στείλει και το οποίο, αν υλοποιηθεί, θα ενισχύσει σημαντικά τις προσπάθειες για αντιμετώπιση του αυτού του σοβαρού κοινωνικού φαινομένου.

Δυστυχώς, τα περιστατικά εκφοβισμού, ειδικά σε σχολικούς χώρους, που δημοσιοποιούνται, αποτελούν ένα πολύ μικρό ποσοστό του πραγματικού αριθμού.

Αποκρύβοντας περιστατικά πολλαπλασιάζεται το πρόβλημα και καθίσταται ανεξέλεγκτο.

Είναι πολύ σημαντικό, τα παιδιά να μιλούν και να νιώθουν ασφαλείς και ενδυναμωμένοι όταν το κάνουν.

Εάν δεν γνωστοποιούνται τα περιστατικά bullying, δεν θα μπορεί να παρασχεθεί επιστημονική βοήθεια σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά και θα προκαλείται ο φαύλος κύκλος της διαιώνισης ενός επικίνδυνου φαινομένου.

Προτρέπουμε όλους – και ειδικά σε ότι αφορά εκφοβισμό σε σχολικούς χώρους – τους μαθητές και τις μαθήτριες, να καταγγέλλουν περιστατικά εκφοβισμού και να μην γίνονται συνένοχοι με τη σιωπή τους.

Καλούμε όλους, την πολιτεία, τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, τους οργανωμένους γονείς και το σύνολο της κοινωνίας, να συνταχθούν στην προσπάθεια για αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, που δημιουργεί τέρατα, ποδοπατεί προσωπικότητες και δυστυχώς κάποτε παίρνει και ανθρώπινες ζωές.

Γραφείο Τύπου
6 Μαρτίου 2017

ροή ειδήσεων