Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Δεν αρκούν οι ύμνοι προς τη γυναίκα και οι διακηρύξεις
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και επαναβεβαιώνει ότι δεν θα σταματήσει ποτέ τον αγώνα για επίτευξη πραγματικής ισότητας των φύλων.

Παρά τη βελτίωση σε πολλούς τομείς, παρά τα βήματα που έχουν γίνει σε θεσμικό επίπεδο, το ανδροκρατούμενο σύστημα ακόμα καταπιέζει τη γυναίκα. Ο χρόνος έχει αλλάξει τους τρόπους, αλλά η ουσία παραμένει η ίδια: η Γυναίκα δεν έχει τη θέση που της αξίζει στην κοινωνία.

Γυναίκες σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να είναι τα θύματα πολέμων, εχθροπραξιών, της φτώχειας, της υπανάπτυξης, σε βαθμό που οι ζωές τους θεωρούνται αναλώσιμες.

Ακόμα και στις λεγόμενες αναπτυγμένες κοινωνίες, η Γυναίκα είναι κατά κύριο λόγο, θύμα βιασμών, σεξουαλικής εκμετάλλευσης και παρενόχλησης, καταρράκωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, άνισης μεταχείρισης στον επαγγελματικό χώρο και θύμα στερεοτύπων στον οικογενειακό χώρο.

Δεν αρκούν οι διεθνείς συνθήκες και οι συμβάσεις. Δεν αρκούν οι ύμνοι προς τη γυναίκα και οι διακηρύξεις. Απαιτείται συνεχής παρακολούθηση και προσπάθεια επιβολής των θεσμικών μέτρων και συνεχής επιμόρφωση της κοινωνίας, έτσι ώστε με άξονα την παιδεία, να αλλάξει η νοοτροπία.

Αυτή την ημέρα, η σκέψη μας στρέφεται στην κύπρια γυναίκα, που στήριξε τους αγώνες του λαού για ελευθερία και δημοκρατία, που συμμετείχε στους αγώνες, που κράτησε στους ώμους της την οικονομία, που πάλεψε και παλεύει με τη γη, στην κύπρια γυναίκα του αγνοούμενου, του πεσόντα, στην εγκλωβισμένη κύπρια.

Η σκέψη μας είναι με τη γυναίκα που συμμετέχει ισότιμα στον οικογενειακό προϋπολογισμό, έχοντας και την ευθύνη του σπιτιού, στη γυναίκα που πολεμά τον καρκίνο, στη γυναίκα που πρέπει να είναι δυνατή για όλους.

Το Δημοκρατικό Κόμμα διακηρύσσει με σθένος πως δεν θα σταματήσει ποτέ να αγωνίζεται σε όλα τα μέτωπα, υποβάλλοντας προτάσεις, για να καταλάβει επιτέλους η Γυναίκα τη θέση που της αξίζει στην κοινωνία.  

Γραφείο Τύπου

7 Μαρτίου 2019

ροή ειδήσεων