Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Η ανθρωπότητα πρέπει να προστατεύσει τον, περισσότερο από τον μισό, πληθυσμό της Γης
Ανακοινώσεις |

Η Γυναικεία Οργάνωση του Δημοκρατικού Κόμματος τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, επαναβεβαιώνοντας την αταλάντευτη θέση της για συνέχιση των αγώνων προς επίτευξη πραγματικής ισότητας των φύλων.

Η προαιώνια καταπίεση που ασκεί το ανδροκρατούμενο σύστημα στις γυναίκες, σε όλη την ανθρωπότητα, στο πέρασμα του χρόνου έχει αλλάξει απλώς τρόπους. Η ουσία παραμένει η ίδια: Παρά τη βελτίωση σε πολλούς τομείς, η Γυναίκα δεν έχει τη θέση που της αξίζει στην κοινωνία.

Και ενώ, έχουμε «χορτάσει» από διακηρύξεις και ύμνους προς τη Γυναίκα, οι πράξεις και η νοοτροπία πόρρω απέχουν από τα λόγια.

Γυναίκες σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να είναι τα θύματα πολέμων, εχθροπραξιών, της φτώχειας, της υπανάπτυξης, σε βαθμό που οι ζωές τους θεωρούνται αναλώσιμες.

Ακόμα και στις λεγόμενες αναπτυγμένες κοινωνίες, η Γυναίκα είναι κατά κύριο λόγο, θύμα βιασμών, σεξουαλικής εκμετάλλευσης και παρενόχλησης, καταρράκωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, άνισης μεταχείρισης στον επαγγελματικό χώρο και θύμα στερεοτύπων στον οικογενειακό χώρο.

Η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να επαναπαύεται με τη σύνταξη συνθηκών και συμβάσεων. Απαιτείται συνεχής παρακολούθηση και προσπάθειες επιβολής των σχετικών συμβάσεων. Πρέπει να προστατευθεί, ο περισσότερος από τον μισό πληθυσμό της γης και αυτό πρέπει να γίνει από την ίδια την ανθρωπότητα.

Σε ότι αφορά την πατρίδα μας, αυτή την ημέρα, η σκέψη μας στρέφεται στην κύπρια γυναίκα, που στήριξε τους αγώνες του λαού για ελευθερία και δημοκρατία, που συμμετείχε στους αγώνες, που κράτησε στους ώμους της την οικονομία, που πάλεψε και παλεύει με τη γη, στην κύπρια γυναίκα του αγνοούμενου, του πεσόντα, στην εγκλωβισμένη κύπρια.

Η σκέψη μας είναι με τη γυναίκα που συμμετέχει ισότιμα στον οικογενειακό προϋπολογισμό, έχοντας και την ευθύνη του σπιτιού, στη γυναίκα που πολεμά τον καρκίνο, στη γυναίκα που πρέπει να είναι δυνατή για όλους.

Η Γυναικεία Οργάνωση του Δημοκρατικού Κόμματος διακηρύσσει με σθένος πως δεν θα σταματήσει ποτέ να αγωνίζεται σε όλα τα μέτωπα, υποβάλλοντας προτάσεις, για να καταλάβει επιτέλους η Γυναίκα τη θέση που της αξίζει στην κοινωνία.

 

Γραφείο Τύπου ΓΟΔΗΚ
8 Μαρτίου 2018

ροή ειδήσεων