ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΑΠΟ ΤΟ 1960, ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΑΘΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος λέει ότι «…θα είναι παρούσα η Κυπριακή Δημοκρατία στη διάσκεψη της Γενεύης», ενώ, ο Υπουργός Εξωτερικών λέει ότι «…θα διεκδικήσουμε παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Γενεύη».

Η ΑΝΤΙΦΑΣΗ και η ΣΥΓΧΥΣΗ αποδεικνύουν ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποδέχτηκε τη σύγκληση πενταμερούς διάσκεψης, χωρίς να διασφαλίσει τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας και τώρα, κατόπιν εορτής, φαγητού και ποτού, προσπαθεί να διορθώσει το λάθος του και να μειώσει τις δυσμενέστατες συνέπειες που προκάλεσε η απόφαση του.

Τονίζεται πως η παρουσία οποιωνδήποτε άλλων χωρών εκτός της Κυπριακής Δημοκρατίας σε αυτή τη διάσκεψη, δεν θα έχει καμία σημασία, εφόσον δεν θα είναι συμβαλλόμενα μέρη στην όποια συμφωνία, αλλά απλοί παρατηρητές.

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι αυτή που πρέπει να κληθεί, να συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις και να είναι συμβαλλόμενο μέρος στην οποιαδήποτε συμφωνία, αλλιώς κινδυνεύει να αυτοκαταργηθεί.

Δυστυχώς, η πικρή αλήθεια είναι ότι η Κυπριακή Δημοκρατία μέχρι στιγμής δεν έχει κληθεί στη διάσκεψη, δεν θα συμμετέχει και δεν θα είναι συμβαλλόμενο μέρος στην όποια συμφωνία.

Με άλλα λόγια, η τούρκικη πλευρά ήδη έχει κερδίσει μια τεράστια επιτυχία.

Το δικαίωμα να ισχυρίζεται πως η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν εκπροσωπεί πλέον ολόκληρο το νησί, ακόμη και για θέματα που αφορούν διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει η Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά αντίθετα, η Κύπρος εκπροσωπείται πλέον διεθνώς από δυο εξίσου ισότιμες «οντότητες».

Πάμε στη πιο κρίσιμη διάσκεψη για την Κύπρο από το 1960 και πάμε χωρίς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Οι χειρισμοί του Νίκου Αναστασιάδη είναι πλέον καταστροφικοί.

 

Γραφείο Τύπου
12 Δεκεμβρίου 2016

ροή ειδήσεων