Διεκδικούμε για την Κύπρο
στην Ευρώπη

Παρά την τελεσίδικη επιβεβαίωση της απώλειας του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν υπάρχει έμπρακτη ανάληψη πολιτικής ευθύνης
24 Ιούλ 2019 Ανακοινώσεις

Η τελεσίδικη επιβεβαίωση της απώλειας του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού στο Ηνωμένο Βασίλειο, έπρεπε να επιφέρει και την – έστω και καθυστερημένα – έμπρακτη ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον αρμόδιο Υπουργό Εμπορίου.

Αναμένουμε από τον κ. Λακκοτρύπη να υλοποιήσει αυτό που ο ίδιος τότε είχε πει, ότι δηλαδή αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη, πράττοντας το μοναδικό που ερμηνεύεται ως ανάληψη πολιτικής ευθύνης: Να υποβάλει την παραίτηση του.

Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση δια του Εκπροσώπου της είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση ως «ρεζίλι, γκάφα και αυτοχειρία».

Επιτέλους, κάποιος πρέπει να είναι υπεύθυνος για το ρεζίλι, τη γκάφα και την αυτοχειρία και η οποιαδήποτε μετάθεση ευθύνης σε λειτουργούς του δημοσίου, δεν ικανοποιεί σε κανένα βαθμό την καθολική απαίτηση για ανάληψη πολιτικής ευθύνης.

Σημειώνουμε ότι δεν υπάρχει άλλο εμπορικό σήμα που επηρεάζει σε τόσο μεγάλο βαθμό την κυπριακή οικονομία και ότι λόγω αυτής της εγκληματικής αμέλειας, η κατοχύρωση του χαλλουμιού τίθεται πλέον σε σοβαρό κίνδυνο.

Γραφείο Τύπου

24 Ιουλίου 2019

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media