Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η μεταναστευτική κρίση
Ανακοινώσεις |

Η διαρκής ροή των μεταναστών που εισέρχονται στο ελεύθερο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε αριθμούς που υπερβαίνουν κατά πολύ τις αντοχές της χώρας, χρειάζεται ολοκληρωμένη και αποφασιστική αντιμετώπιση.

Ο υβριδικός πόλεμος που έχει εξαπολύσει η Τουρκία εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι καλά γνωστός εδώ και αρκετά χρόνια. Δεν προέκυψε χθες.

Εντούτοις παρά το γεγονός ότι αρκετές ενέργειες αντίδρασης, κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση, έχουν γίνει με σοβαρές καθυστερήσεις με αποτέλεσμα το πρόβλημα να έχει διογκωθεί.

Οι 45 προτάσεις του ανεξάρτητου υποψηφίου Νίκου Χριστοδουλίδη αποτελούν στοχευμένα μέτρα που δύνανται ν’ αλλάξουν την κατάσταση.

Η Δημιουργία Υφυπουργείου Μετανάστευσης, Ασύλου και Ένταξης, το οποίο θα συστεγάζει όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, η ενίσχυση του τμήματος εθελούσιων και αναγκαστικών επιστροφών και η αποτελεσματική εφαρμογή της πολιτικής ένταξης των νόμιμα διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών στην κυπριακή κοινωνία, είμαστε βέβαιοι ότι θα αποτελέσουν μια εξαιρετικά καλή βάση για την ορθότερη και πιο αποτελεσματική διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης.

Γραφείο Τύπου

19 Νοεμβρίου 2022

ροή ειδήσεων