Προσβλητικό προεκλογικό πυροτέχνημα οι εξαγγελίες της κυβέρνησης ΔΗΣΥ για την Άδεια Μητρότητας
WEB TV, Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2021 ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Οι εξαγγελίες για την άδεια μητρότητας αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα και τις συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται οι γονείς να αναθρέψουν τα παιδιά τους.

Θεωρούμε απαράδεκτο η κυβέρνηση να διαχωρίζει τα παιδιά ανάλογα με τη σειρά της γέννησης τους, καταπατώντας κάθε βασική αρχή κατά των διακρίσεων.

Οι εξαγγελίες προσβάλλουν ό,τι πιο ιερό, την μητρότητα, χωρίς να προάγουν την συμφιλίωση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή που είναι η πεμπτουσία των προσπαθειών επίτευξης πραγματικής ισότητας των φύλων και ο μοναδικός πρακτικός τρόπος για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας.

Είναι τουλάχιστον αφελές να πιστεύει οποιοσδήποτε ότι μια γυναίκα θα αποφασίσει να γεννήσει τρίτο παιδί, για να κερδίσει έναν επιπλέον μήνα άδειας μητρότητας χωρίς να της προσφέρονται οι υπόλοιπες υποδομές και μέτρα ως στήριξη για την φροντίδα του παιδιού μετά τους 6 μήνες.

 Ήδη, πριν την πανδημία, η φροντίδα παιδιών και εξαρτώμενων επιβάρυνε δυσανάλογα τις γυναίκες, ενώ η έλλειψη πρακτικών λύσεων περιόριζε την επαγγελματική τους πορεία και συχνά εμπόδιζε ακόμα και την παραμονή τους στην αγορά εργασίας.

Η επέλαση της πανδημίας έχει εντείνει αυτά τα προβλήματα.

Είναι για αυτό το λόγο που ως Δημοκρατικό Κόμμα επαναφέρουμε τις προτάσεις μας για:

  • σημαντική αύξηση της άδειας μητρότητας, στις 22 εβδομάδες για όλες τις μητέρες χωρίς καμία διάκριση μεταξύ παιδιών
  • φορολογικά κίνητρα σε εργοδότες οι οποίοι προσφέρουν στις εργαζόμενες, με παιδιά κάτω των 10 ετών, ευέλικτο ωράριο και ευέλικτες μεθόδους εργασίας, όπως η εξ αποστάσεως εργασία, χωρίς μειώσεις στους μισθούς και για εργοδότες που δημιουργούν χώρους φύλαξης παιδιών στους χώρους εργασίας.
  • επιδότηση από την ΑνΑΔ σε εργοδότες για πρόσληψη γυναικών οι οποίες εγκατέλειψαν την εργασία τους για διάστημα πέραν των 5 ετών.
  • Επέκταση της λειτουργίας δημόσιων νηπιαγωγείων για να βοηθηθούν οι γονείς στις εορταστικές περιόδους και στη διάρκεια των θερινών διακοπών.

Στόχος μας είναι η πραγματική ισότητα και η έμπρακτη παροχή ίσων ευκαιριών και πρακτικών επιλογών χωρίς διακρίσεις.

Γραφείο Τύπου

21 Μαΐου 2021

ροή ειδήσεων