Διεκδικούμε για την Κύπρο
στην Ευρώπη

Πρόταση του Δημοκρατικού Κόμματος για τερματισμό της κρίσης και άρση του αδιεξόδου στο χώρο της παιδείας
21 Σεπ 2018 Ανακοινώσεις

Με δεδομένο το γεγονός ότι η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει και με έντονη την αγωνία για την ομαλή λειτουργία των σχολείων από δω και πέρα, το Δημοκρατικό Κόμμα καταθέτει την εξής, νέα, πρόταση, με στόχο τον τερματισμό της κρίσης και την άρση του αδιεξόδου στο χώρο της παιδείας.

  • Να γίνει από όλους αποδεκτή η τελική πρόταση της διϋπουργικής επιτροπής, της 6ης  Σεπτεμβρίου, η οποία φαίνεται να αποτελεί επαρκή εγγύηση για επίλυση του προβλήματος.
  • Η συμφωνία, με βάση την πρόταση της διυπουργικής επιτροπής, θα πρέπει να συνοδευτεί και με τις αναγκαίες πιστώσεις ωρών προς τους εκπαιδευτικούς για τυχόν αλλαγές που γίνονται εκτός της ισχύουσας, μέχρι σήμερα πρακτικής. Οι πιστώσεις αυτές μπορούν να κατανεμηθούν σε βάθος δύο έως τριών ετών για να διευκολυνθεί η δημοσιονομική ισορροπία.
  • Οι ρυθμίσεις αυτές να έχουν διάρκεια μόνο για μία σχολική χρονιά, αυτή του 2018-2019 και ακολούθως να υπάρξουν καινούργιες ρυθμίσεις, οι οποίες θα συμφωνηθούν στις κατάλληλες επιτροπές, με την  ενεργό συμμετοχή και τη συναίνεση όλων των άμεσα επηρεαζόμενων.

Θεωρούμε ότι η πρόταση του Δημοκρατικού Κόμματος, που προνοεί την πιο πάνω ρύθμιση, ικανοποιεί τις θέσεις και των δύο πλευρών.

 

Γραφείο Τύπου

21 Σεπτεμβρίου 2018

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media