Σε εποικοδομητικό κλίμα η συνάντηση με την ηγεσία της ΟΕΒ, σε σχέση με τις προτάσεις του ΔΗΚΟ για στήριξη της κυπριακής οικονομίας

Σε ένα εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ με την ηγεσία της ΟΕΒ, κατά την οποία συζητήθηκαν οι προτάσεις που ετοίμασε και κατέθεσε το Δημοκρατικό Κόμμα προς την κυβέρνηση για την οικονομία.

Θέση του Δημοκρατικού Κόμματος είναι ότι πρέπει άμεσα να ξεκινήσει ένας διάλογος για να καταρτιστεί ένα σχέδιο στήριξης της οικονομίας, της μεσαίας τάξης, των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ένα σχέδιο διαχείρισης του δημόσιου χρέους.

Είναι σε αυτό το πλαίσιο που ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος ξεκίνησε σήμερα κύκλο επαφών με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος προέβη στην εξής δήλωση:

Στην Ευρώπη εξελίσσεται ένα νέο κύμα πανδημίας. Η Ελλάδα έχει αναθεωρήσει τις δικές της προβλέψεις για την ύφεση της οικονομίας της προς το χειρότερο.

Η Κύπρος προβλέπεται να κλείσει αυτό το χρόνο με ένα από τα χειρότερα και ψηλότερα δημόσια χρέη της Ευρώπης. Όμως η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ μας λέει ως «όλα πάνε περίφημα, δεν χρειάζεται να γίνει απολύτως τίποτα».

Εμείς ανησυχούμε. Θεωρούμε πως άμεσα πρέπει να ξεκινήσει ένας διάλογος για να καταρτιστεί ένα σχέδιο στήριξης της κυπριακής οικονομίας, ένα σχέδιο στήριξης της μεσαίας τάξης, των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ένα σχέδιο διαχείρισης του δημόσιου χρέους. Και προς αυτό το σκοπό έχουμε ετοιμάσει και  καταθέσει συγκεκριμένες εισηγήσεις προς την κυβέρνηση και καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να ξεκινήσουμε μαζί αυτό το διάλογο για να συναποφασίσουμε, στο μέτρο του δυνατού, τα απαραίτητα μέτρα στήριξης της κυπριακής οικονομίας.

Γι’ αυτό το λόγο είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις δικές μας εισηγήσεις και προτάσεις μαζί με την ηγεσία της ΟΕΒ αλλά και να ανταλλάξουμε απόψεις για τις δικές τους εκτιμήσεις και προβλέψεις για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα για τις δικές τους εισηγήσεις για πιθανά μέτρα προώθησης στήριξης της κυπριακής οικονομίας, καθώς εμείς θεωρούμε ότι οι θέσεις της ΟΕΒ σίγουρα έχουν μία ιδιαίτερη βαρύτητα. Τους ευχαριστώ για τη σημερινή συνάντηση και το χρόνο που έχουν αφιερώσει για να συζητήσουμε όλα αυτά τα προβλήματα που μας απασχολούν όλους αλλά και αυτές τις προτάσεις και θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια καθώς πιστεύουμε είναι απαραίτητο, άμεσα να στηρίξουμε την κυπριακή οικονομία, τη μεσαία τάξη, τους εργαζόμενους, τα κυπριακά νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις ευάλωτες τάξεις του πληθυσμού μας.

Γραφείο Τύπου

23 Σεπτεμβρίου 2020

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media