Σε νομικές περιπέτειες η Κύπρος λόγω της προχειρότητας της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ
03 Ιούλ 2020 WEB TV, Ανακοινώσεις

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, έχει οδηγήσει ξανά την Κυπριακή Δημοκρατία προ των πυλών δικαστικής διαδικασίας εναντίον της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αυτή τη φορά, για τα «ανοιχτά εισιτήρια», τα γνωστά ως κουπόνια.

Για ακόμη μια φορά, η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ φαίνεται να έχει επιδείξει ασύγγνωστη προχειρότητα και ερασιτεχνισμό καθώς η Κομισιόν έχει ξεκινήσει διαδικασία παράβασης, εις βάρος της Κύπρου, γιατί δεν έχει υποστηρίξει τα δικαιώματα των καταναλωτών σχετικά με την πλήρη αποζημίωση από την ακύρωση των αεροπορικών εισιτηρίων.

Προφανώς η κυβέρνηση έχει αγνοήσει και την ειδική σύσταση της Επιτροπής, ημερομηνίας 13ης Μάϊου 2020 για τα κουπόνια, αφού δεν έχει φροντίσει ώστε οι εθνικοί κανόνες για τα οργανωμένα ταξίδια να συνάδουν με την σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα καλούμε την κυβέρνηση, να προχωρήσει εντός του χρονοδιαγράμματος των 2 μηνών που θέτει η Κομισιόν, σε συμμόρφωση ώστε να αποτρέψει την έναρξη δικαστικής διαδικασίας εναντίον της χώρας μας αλλά και να καταθέσει συγκεκριμένη εισήγηση για τη στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας η οποία μένει πλέον πλήρως εκτεθειμένη.

Γραφείο Τύπου

3 Ιουλίου 2020

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media