Στα πρόθυρα κατάρρευσης και το φαρμακείο του Νοσοκομείου Πάφου
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΠΙΤΤΟΚΟΠΙΤΗ

Απελπιστικά ελλιπής η στελέχωση του Νοσοκομείου Πάφου δήλωσε ο Βουλευτής ΔΗ.ΚΟ Πάφου, Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης ο οποίος παρευρέθηκε στην απεργία του φαρμακείου του Νοσοκομείου Πάφου, την οποία έκρινε και απόλυτα δικαιολογημένη.

Ο ΟΚΥΠΥ δεν εφαρμόζει τα συμφωνηθέντα με τον Κλάδο Φαρμακοποιών, τα οποία προβλέπουν την ύπαρξη τουλάχιστον οκτώ φαρμακοποιών στο Νοσοκομείο Πάφου.

Μεταξύ άλλων, οι έξι φαρμακοποιοί που υπηρετούν σήμερα στο Νοσοκομείο Πάφου, παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες τους, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να καλύψουν όχι σε ικανοποιητικό, αλλά ούτε καν σε υποφερτό βαθμό τις υπάρχουσες ανάγκες των πολιτών που προσφεύγουν στο Νοσοκομείο για τα φάρμακά τους.

Σημειώνεται, δήλωσε ο κ. Πιττοκοπίτης, ότι το προσωπικό του Νοσοκομείου Πάφου καλύπτει και τις έκτακτες ανάγκες και κενά των πέντε Ιατρικών Αγροτικών Κέντρων της Επαρχίας Πάφου και του Κ. Πύργου. Ειδικά αυτή την περίοδο καλύπτοντας μόνιμες ανάγκες σε φαρμακοποιό του Αγροτικού Κέντρου Κάτω Πύργου λόγω παραίτησης του φαρμακοποιού που υπηρετούσε στο κέντρο αυτό με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο η ήδη προβληματική κατάσταση που επικρατεί στο φαρμακείο του Νοσοκομείου Πάφου.

Ο κ. Πιττοκοπίτης κάλεσε το Υπουργείο Υγείας και ειδικότερα τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του ΟΚΥΠΥ κ. Κυριάκο Γεωργίου όπως προχωρήσουν άμεσα στην αναγκαία στελέχωση του φαρμακείου του Νοσοκομείου Πάφου, όπως προβλέπουν και οι σχετικές συμφωνίες, γιατί οι πολίτες και οι ασθενείς της Πάφου δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Γραφείο Τύπου

31 Οκτωβρίου 2019

ροή ειδήσεων