ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΙ
Ανακοινώσεις |

Από την 9η Μαΐου 1950, την ημέρα που ο γάλλος Υπουργός Εξωτερικών, Ρομπέρ Σουμάν παρουσίασε την διακήρυξη του για τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα, μέχρι σήμερα, έχουν επιτευχθεί πολλά και έχουν γίνει μεγάλα βήματα στην κατεύθυνση της ενοποίησης της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Είναι γεγονός ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση απέχει πολύ ακόμη.

Είναι γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απογοητεύσει σε αρκετές περιπτώσεις τους λαούς της Ευρώπης, όπως συμβαίνει στην παρούσα περίοδο της οικονομικής κρίσης και της κρίσης αξιών.

Παρά τα προσκόμματα που προκαλεί η επιμονή σε άσκηση εθνικών πολιτικών έναντι μιας ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η προτροπή του Σουμάν, πως «Η παγκόσμια ειρήνη δεν μπορεί να διαφυλαχθεί αν δεν αναληφθούν δημιουργικές προσπάθειες ανάλογες των κινδύνων που την απειλούν», έχει υλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό από τους διαδόχους των πρωτεργατών της Ενωμένης Ευρώπης.

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια ενιαία αγορά. Στόχος είναι να καταστεί και μια ενιαία κοινωνία, για τους λαούς όλων των χωρών – μελών.

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2004.

Ως κράτος και ως πολίτες, έχουμε επωφεληθεί από την ένταξη μας.

Αντιμετωπίσαμε και άδικες συμπεριφορές, όπως την απόφαση του Μαρτίου του 2013 για το κούρεμα των καταθέσεων, κάτι που προκάλεσε αρνητικά συναισθήματα και αμφισβήτηση της ειλικρίνειας για αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών – μελών.

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί την οικογένεια μας και εντός αυτής μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε:

• Λύση του κυπριακού προβλήματος, που να σέβεται πλήρως το κοινοτικό κεκτημένο, καθιστώντας έτσι την οποιαδήποτε συμφωνία για το κυπριακό δημοκρατική, βιώσιμη και λειτουργική.
• Οικονομική, επιστημονική και κοινωνική αρωγή και αλληλεγγύη.
• Βοήθεια για θεσμικές αλλαγές στην κατεύθυνση της εξυγίανσης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί το πεδίο, στο οποίο μπορούμε να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα μας και να καλυτερεύσουμε τη ζωή μας.

Φτάνει να είμαστε διεκδικητικοί.

Γραφείο Τύπου
9 Μαΐου 2017

ροή ειδήσεων