Στηρίζουμε τους δημοσιογράφους, που αντιτίθενται στην επιβολή «γλωσσαρίου»
09 Ιούλ 2018 Ανακοινώσεις

Η επιμονή στην επιβολή «γλωσσαρίου» στους δημοσιογράφους, δηλαδή στην επιβολή «κοινών» – και για τις δύο κοινότητες – εκφράσεων, λέξεων και διατυπώσεων με προφανή απάλειψη συγκεκριμένων εκφράσεων, λέξεων και διατυπώσεων, παρά την αντίδραση 170 και πλέον δημοσιογράφων, αποτελεί κατάφορη περιφρόνηση στην διακηρυγμένη βούληση της πλειοψηφίας των δημοσιογράφων, να διασφαλιστεί το δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης και να αποτραπεί η όποια λογοκρισία του δημοσιογραφικού λόγου.

Το Δημοκρατικό Κόμμα επαναλαμβάνει ότι, εάν υλοποιηθεί η προσπάθεια επιβολής «γλωσσαρίου», τότε θα είμαστε ενώπιον:

  • Παραβίασης συνταγματικών προνοιών, που κατοχυρώνουν την ελευθερία του τύπου και της έκφρασης.
  • Επιβολής έμμεσης ή και άμεσης λογοκρισίας στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.
  • Προσπάθεια παραχάραξης ιστορικών πραγματικοτήτων, που αφορούν τη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου και ιδιαίτερα την τουρκική εισβολή, τη συνεχιζόμενη κατοχή και τις συνέπειες, που η Κυπριακή Δημοκρατία και οι Ελληνοκύπριοι ακόμα υφίστανται.

Καλούμε την Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και την Ένωση Συντακτών Κύπρου, να απεμπλακούν αμέσως από τις μεθοδεύσεις αυτές, να τις καταγγείλουν και να απορρίψουν την επιβολή του «γλωσσαρίου».

Το Δημοκρατικό Κόμμα στηρίζει τους 170 δημοσιογράφους, που αντιτίθενται στην επιβολή του «γλωσσαρίου».

Η αποστολή του τύπου είναι να μεταφέρει στο λαό την αλήθεια και αυτή η αποστολή δεν μπορεί να παρεμποδιστεί δια της επιβολής λογοκρισίας.

 

Γραφείο Τύπου

9 Ιουλίου 2018

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media