Στον αυτόματο πιλότο η ανταγωνιστικότητα και το συνταξιοδοτικό
Ανακοινώσεις |

Το δήθεν success story στην οικονομία, που διαφημίζει η κυβέρνηση, καταρρίπτεται και από το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου έχουν διοριστεί από τον ίδιο τον κ. Αναστασιάδη και άρα δεν μπορούν να κατηγορηθούν ότι ασκούν «στείρα αντιπολίτευση» και δεν μπορούν να κατηγορηθούν ότι «εξυπηρετούν προεκλογικές σκοπιμότητες».

Σύμφωνα με την Εαρινή Έκθεση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, τα σοβαρότερα προβλήματα και κίνδυνοι είναι η μειωμένη ανταγωνιστικότητα, η γραφειοκρατία, η πολύ χαμηλή αποταμίευση των νοικοκυριών και το μη βιώσιμο συνταξιοδοτικό σύστημα της Κύπρου.

Η μειωμένη ανταγωνιστικότητα που παρουσιάζει η Κύπρος, αντανακλάται στο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, αναφέρει το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, ενώ η γραφειοκρατία έχει καταστήσει την Κύπρο ένα από τους πιο μη – φιλικούς επενδυτικούς προορισμούς στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα, οι σοβαροί επενδυτές να αναζητούν άλλες επιλογές, σε άλλες χώρες.

Σε ότι αφορά τη βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το Δημοσιονομικό Συμβούλιο εκτιμά ότι υπάρχει κίνδυνος μη επαρκών συντάξεων.

Τέσσερα και πλέον χρόνια, από την ανάδειξη του κ. Αναστασιάδη στην εξουσία και τα σοβαρότερα οικονομικά προβλήματα υφίστανται.

Και το συμπέρασμα αυτό, του υποδεικνύεται από όργανα που ο ίδιος διόρισε.

Η διακυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη έχει αφήσει την οικονομία στον αυτόματο πιλότο.

Απαιτείται αλλαγή.

Απαιτείται αξιόπιστη κυβέρνηση που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα της οικονομίας με αποφασιστικότητα και σοβαρότητα, με στόχο την ανάπτυξη και γνώμονα την κοινωνική συνοχή.

 

Γραφείο Τύπου
9 Ιουνίου 2017

ροή ειδήσεων