ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΙΚΟ, ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΑΘΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

Οι προσπάθειες που καταβάλλει ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, για να συνεχιστεί η διαδικασία των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό, πρέπει να στοχεύουν στην επιστροφή της διαπραγμάτευσης για το Εδαφικό.

Ο κ. Άιντα θα πρέπει να κατευθύνει τις ενέργειες του προς την τουρκική πλευρά, η αδιαλλαξία της οποίας προκάλεσε τη διακοπή των διαπραγματεύσεων.

Για να υπάρξει μετάβαση στη διαδικασία της διεθνούς διάσκεψης για την Ασφάλεια, η Ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να επιμένει:

• Σε συμφωνία επί των κριτηρίων του Εδαφικού και σε αποτύπωση τους σε ένα και μόνο χάρτη.
• Στην διευθέτηση των σοβαρών εκκρεμοτήτων των υπολοίπων τεσσάρων πτυχών.
• Στην αποδοχή της θέσης της Ελληνικής κυβέρνησης και του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, ότι μοναδικό θέμα συζήτησης στο πλαίσιο μιας διεθνούς διάσκεψης, είναι η Ασφάλεια, οι Εγγυήσεις και ο κατοχικός στρατός και τίποτε άλλο.

Το Δημοκρατικό Κόμμα προειδοποιεί ότι η παραμικρή έκπτωση στις πιο πάνω προϋποθέσεις, θα είναι καταστροφική, καθώς θα εμπλέξει την πλευρά μας σε ένα απαράδεκτο πάρε – δώσε της Ασφάλειας, του Εδαφικού και της εκ περιτροπής προεδρίας.

Γραφείο Τύπου
28 Νοεμβρίου 2016

ροή ειδήσεων