Συμμετοχή του βουλευτή ΔΗΚΟ Αμμοχώστου Χρίστου Σενέκη στη Χειμερινή Σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ)
Ανακοινώσεις |

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΕΝΕΚΗ

Ο βουλευτής ΔΗΚΟ Αμμοχώστου Χρίστος Σενέκης συμμετείχε στις εργασίες της 23ης Χειμερινής Συνόδου του ΟΑΣΕ, που διεξήχθη το διήμερο 22 και 23 Φεβρουαρίου 2024 στη Βιέννη.

Ως μέλος της Γενικής Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του ΟΑΣΕ, ο κ. Σενέκης συμμετείχε στη συζήτηση για την προώθηση κοινής προσέγγισης για την οικονομική και περιβαλλοντική ασφάλεια και στη συζήτηση για την τεχνητή νοημοσύνη ως τεχνολογική ανακάλυψη με επιπτώσεις στην ασφάλεια.

Στην παρέμβασή του για την προώθηση κοινής προσέγγισης για την οικονομική και περιβαλλοντική ασφάλεια, ο κ. Σενέκης αναφέρθηκε στην κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις που παρατηρούνται στην περιοχή της Μεσογείου, με αναφορά στις εκτεταμένες πυρκαγιές και ανομβρίες. Αναφέρθηκε στις διαδοχικές κρίσεις από την περίοδο της πανδημίας της Covid-19, τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, τη νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, καθώς και τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι, που έχουν προκαλέσει προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες και σημαντικές πληθωριστικές πιέσεις.

Για την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων, ο κ. Σενέκης επισήμανε την ανάγκη κοινής δράσης, με πολιτικές που θα στοχεύουν στη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη, ως ελάχιστη υποχρέωση έναντι των επόμενων γενεών.

Στην παρέμβασή του για την τεχνητή νοημοσύνη, ο κ. Σενέκης ανέφερε ότι, αν και ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή αυτής της τεχνολογικής επανάστασης, η τεχνητή νοημοσύνη τείνει να μεταμορφώσει κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας, με τεράστιες προοπτικές, αλλά και σημαντικές προκλήσεις.

Γι’ αυτό, η προσέγγισή μας δεν πρέπει να είναι να εμποδίσουμε την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά να δημιουργήσουμε ένα αυστηρό νομικό πλαίσιο, που θα περιορίζει τις δυνατότητες κακόβουλης χρήσης της.

Γραφείο Τύπου

23 Φεβρουαρίου 2024

ροή ειδήσεων