ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ – ΕΛΕΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ: ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Συνάντηση με την Πρόεδρο και την ηγεσία του Κινήματος Αλληλεγγύη είχε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος μετέβη στα γραφεία του Κινήματος Αλληλεγγύη, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΔΗΚΟ.

Ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε πραγματικά εξαιρετική τη συνάντηση και είπε ότι αντηλλάγησαν απόψεις για τις Προεδρικές Εκλογές. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος ενημέρωσε την ηγεσία της Αλληλεγγύης για την απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ.

«Θεωρούμε πως πρέπει να μας ενώνει ένας κοινός στόχος η αλλαγή, η απαλλαγή από την παρούσα διακυβέρνηση η οποία έχει αποτύχει σε ότι αφορά τις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού, όσο και σε ότι αφορά τα ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης. Θεωρώ πως συμφωνούμε σ’ αυτό το στόχο με την Αλληλεγγύη και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο έχουμε αποφασίσαμε σήμερα να προχωρήσουμε στον καταρτισμό μιας ομάδας εργασίας που θα συντάξει μια κοινή πολιτική διακήρυξη για συνεργασία στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές με ένα κοινό υποψήφιο, ο οποίος θα αποφασιστεί σε μεταγενέστερο στάδιο. Θεωρούμε ότι είναι ιστορικό καθήκον των πέντε κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, του Δημοκρατικού Κόμματος, της ΕΔΕΚ, της Αλληλεγγύης, της Συμμαχίας Πολιτών και των Οικολόγων, να κάνουν ότι είναι δυνατόν, έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της αλλαγής. Η Αλληλεγγύη, παρά το ότι είναι ένα σχετικά νέο κόμμα, δικαιούται να ισχυρίζεται πως από την ίδρυση της μέχρι σήμερα έχει να δείξει μια αξιοσημείωτη πολιτική πορεία και παρουσία. Δεν μπορούμε παρά να σημειώσουμε την ειλικρίνεια και το πάθος, με το οποίο η Πρόεδρος, αλλά και τα υπόλοιπα στελέχη της Αλληλεγγύης υπερασπίζονται αρχές και αξίες και γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο εμείς επιθυμούμε και επιδιώκουμε να συνεργαστούμε μαζί τους. Γιατί ειλικρινά πιστεύουμε πως μαζί, με πάθος, με ειλικρίνεια, με αποφασιστικότητα και αγωνιστικότητα μπορούμε να αλλάξουμε την Κύπρο προς το καλύτερο», είπε ο Νικόλας Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του.

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους είπε ότι η απόφαση είναι να αγωνιστούν μέχρις εσχάτων για τη διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ελληνισμού στην Κύπρο και ότι αυτή η απόφαση δεν αναιρείται με τίποτα.

«Θα συνεργαστούμε μόνοι και μετά πολλών, σίγουρα θα συνεργαστούμε η Αλληλεγγύη με το Δημοκρατικό Κόμμα για την αλλαγή της διακυβέρνησης προς την κατεύθυνση της διάσωσης του Κυπριακού Ελληνισμού και της Κυπριακής Δημοκρατίας και προς την κατεύθυνση της αλλαγής πολιτικής για τα άλλα ζητήματα που αφορούν τον κυπριακό λαό. Και είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε την συμπαράταξη και την συμπαράσταση όλων των άλλων κομμάτων που αντιτίθενται σ’ αυτή την άθλια λύση που δρομολογείται και στο τέλος θα είμαστε εμείς οι νικητές και μέσω ημών νικητές θα είναι οι κύπριοι πολίτες, ο κάθε Έλληνας πολίτης αυτού του νησιού. Γιατί δεν μπορεί να πάψουμε να είμαστε Έλληνες σ’ αυτό το νησί και θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα πολιτικά δικαιώματα, το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο στη νησί μας με ένα κοινό υποψήφιο όλων των πολιτών αυτής της χώρας που έχουν ανάλογες απόψεις».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, η κ. Θεοχάρους χαρακτήρισε δεδομένη τη συνεργασία της Αλληλεγγύης με το Δημοκρατικό Κόμμα και εξέφρασε την εκτίμηση, ότι είναι δεδομένη και η συνεργασία και με τα υπόλοιπα Κόμματα.

«Με επιστημονικά κριτήρια, με πολιτικά κριτήρια, με αναλύσεις, θα βρούμε ποιος θα είναι ο κατάλληλος υποψήφιος εκείνος ο οποίος θα πληροί όλα τα προαπαιτούμενα ούτως ώστε η ένωση των πολιτών να κερδίσει στο τέλος αυτές τις Προεδρικές Εκλογές».

Αναφερόμενη στα υπόλοιπα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, η Ελένη Θεοχάρους είπε ότι αύριο θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργο Λιλλήκα και τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Απαντώντας επίσης σε ερωτήσεις ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι η Συμμαχία Πολιτών έχει αποφασίσει ως πρόκριμα, την υποψηφιότητα του κ. Λιλλήκα, αλλά εξ όσων η Συμμαχία Πολιτών έχει ενημερώσει, επιθυμεί να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με το ΔΗΚΟ και με άλλα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να έχουμε και θα επιδιώξουμε να έχουμε επαφές με τη Συμμαχία Πολιτών. Εξάλλου σήμερα έχω απαντήσει με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, ότι θα επιχειρήσουμε να ολοκληρώσουμε τον πρώτο κύκλο επαφών με όλα τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου και στη συνέχεια ενδεχομένως να υπάρξουν και επαφές με τη Συμμαχία Πολιτών με τους οποίους έχουμε ξαναβρεθεί. Και θέλω να το επαναλάβω και εγώ ακόμα μια φορά, η δική μας επιδίωξη είναι η συνεργασία με όλα τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, γιατί θεωρώ ότι έχουμε ιστορικό καθήκον να συμβάλουμε, έτσι ώστε να απαλλαγεί ο τόπος από αυτή τη διακυβέρνηση και από αποτυχημένες πολιτικές».

Η Ελένη Θεοχάρους εξέφρασε την προσωπική της εκτίμηση, αλλά και την εκτίμηση της Αλληλεγγύης, ότι δεν θα υπάρξει διάσπαση του χώρου και ότι όλοι θα στηρίξουν την προσπάθεια, για τη διάσωση του τόπου.

«Και δεν υπάρχει άλλος τρόπος, παρά μόνο η επιλογή ενός κοινού υποψηφίου από τον πατριωτικό χώρο, που θα ηγηθεί της χώρας και θα μας απαλλάξει από όλες αυτές τις στρεβλώσεις που έχουν προκύψει από τις συνεχείς υποχωρήσεις όσον αφορά την επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Είμαστε υπέρ των συνομιλιών, οποιοσδήποτε καταφέρεται εναντίον μας ότι είμαστε εναντίον των συνομιλιών, είναι ανόητος. Είμαστε υπέρ των συνομιλιών αλλά όχι συνομιλιών με το καθεστώς το να είμαστε εμείς γονυπετείς ενώπιον μιας αδιάλλακτης τουρκικής αδιαλλαξίας», κατέληξε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης.

 

Γραφείο Τύπου
24 Μαρτίου 2017

ροή ειδήσεων