ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, Νίκο Κοτζιά είχε σήμερα στην Αθήνα, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Κατά τη συνάντηση έγινε μια συστηματική επισκόπηση των εξελίξεων που αφορούν το Κυπριακό και τη γενικότερη σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Παπαδόπουλος μετέφερε στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών τις ευχαριστίες όλων των Κυπρίων για τη σθεναρή στάση αρχών και την εποικοδομητική συνδρομή του κ. Κοτζιά, αλλά και του συνόλου της ελληνικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της Γενεύης.

Διατύπωσε την άποψη ότι το μέτωπο Ελλάδος και Κύπρου πρέπει να παραμείνει αρραγές λειτουργώντας αποτρεπτικά στις αυξανόμενες τουρκικές προκλήσεις και στην κλιμακούμενη επιθετικότητα της Άγκυρας στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή.

Εξέφρασε τέλος την ελπίδα ότι η Τουρκία και ο κατοχικός ηγέτης θα πάψουν να κρύβονται πίσω από την απόφαση της Βουλής για την ιστορική αναφορά του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950 στα σχολεία και θα επανέλθουν στο τραπέζι ενός ειλικρινούς διαλόγου.

Γραφείο Τύπου
3 Μαρτίου 2017

ροή ειδήσεων