Συνάντηση του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος με την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού.

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ προέβη στην εξής δήλωση:

Βίντεο: https://youtu.be/8NSpwySsJSI

«Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, για ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Τη μάστιγα της διαπλοκής και της διαφθοράς, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τον χώρο του ποδοσφαίρου και τα στημένα παιγνίδια.»

«Και νομίζω σήμερα έχουμε καταλήξει σε μία κοινή διαπίστωση: Υπάρχουν κενά στη σχετική νομοθεσία και αυτά τα κενά πρέπει να καλυφθούν. Πρέπει να δοθούν οι απαραίτητες αρμοδιότητες και εξουσίες στην επιτροπή για να μπορεί να επιβάλλει το νόμο, να κάνει τις απαραίτητες έρευνες εάν θέλουμε πραγματικά να πατάξουμε αυτό το φαινόμενο της διαφθοράς που πλήττει το κύρος του κυπριακού ποδοσφαίρου.»

«Σε ότι αφορά το Δημοκρατικό Κόμμα, είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε αυτές τις προσπάθειες, συμφωνούμε πως χρειάζεται η άμεση αναβάθμιση της σχετικής νομοθεσίας αλλά και απαιτείται να υπάρχει και ο απαραίτητος προϋπολογισμός για να δοθούν οι δυνατότητες στην επιτροπή να διεξάγει τους απαραίτητους ελέγχους και έρευνες που πρέπει να γίνονται ώστε όλα αυτά τα περιστατικά των στημένων παιγνιδιών να τύχουν της απαραίτητης διερεύνησης. Πρέπει να νόμος να έχει εξουσίες, αρμοδιότητες και κυρώσεις».

Γραφείο Τύπου

29 Σεπτεμβρίου 2020

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media