Συνάντηση του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλου με τη νέα πρέσβη της Γαλλίας, Isabelle Dumont
Στήλη Προέδρου |

Την αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ανάγκη, η λίστα των περιοριστικών μέτρων κατά της Τουρκίας και της κρατικής εταιρίας πετρελαίου TPAO να συγκεκριμενοποιηθεί το συντομότερο, πρόταξε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, σε συνάντηση που είχε με την Πρέσβη της Γαλλίας, Isabelle Dumont.

Οι προκλήσεις της Τουρκίας κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποτελούν πρόκληση κατά της ασφάλειας της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος εξέφρασε την ανησυχία του για τις στοχευμένες, παράνομες μεταναστευτικές ροές, που προέρχονται από την Τουρκία, σημειώνοντας ότι η Κύπρος είναι ήδη η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό φιλοξενούμενων ατόμων, σε αναλογία πληθυσμού και υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει το συντομότερο δυνατό έμπρακτη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, εφόσον, όπως είπε, η κατάσταση στο μεταναστευτικό είναι μη – βιώσιμη.

Νικόλας Παπαδόπουλος και Isabelle Dumont συζήτησαν για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, με πρώτο το κυπριακό και φυσικά τις διμερείς σχέσεις Κύπρου – Γαλλίας.

Γραφείο Τύπου

8 Νοεμβρίου 2019

ροή ειδήσεων