Συνάντηση του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλου με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Χαμηλοσυνταξιούχων
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Το σύστημα των κοινωνικών ασφαλίσεων, από μόνο του, δεν είναι αρκετό για να παρέχει επαρκή σύνταξη στους πολίτες και θα πρέπει σύντομα να υπάρξει συμπληρωματικός συνταξιοδοτικός πυλώνας, έτσι ώστε ο κάθε πολίτης να λαμβάνει σύνταξη γύρω στο 70% του τελευταίου μισθού του και όχι 40%, όπως είναι σήμερα, είπε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, σε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Χαμηλοσυνταξιούχων.

Στόχος είναι, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, να μην υπάρχουν περιπτώσεις συνταξιούχων, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος είπε ότι η αύξηση κατά 50 ευρώ για τις χαμηλές συντάξεις, που θα ισχύσει από αυτό το μήνα, αποτελεί προϊόν των προτάσεων και των προσπαθειών του Δημοκρατικού Κόμματος και ανακοίνωσε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα θα καταβάλει νέα προσπάθεια για να υπάρξει ακόμα μια ανάλογη αύξηση τον Ιανουάριο του 2020.

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Χαμηλοσυνταξιούχων, Γιάννης Σπετσιώτης, είπε ότι ο σύνδεσμος αναγνωρίζει την προσφορά του Δημοκρατικού Κόμματος στην αύξηση των χαμηλών συντάξεων και εξέφρασε τις ευχαριστίες του συνδέσμου προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Ο κ. Σπετσιώτης συμφώνησε ότι επείγει να υπάρξει συμπληρωματικός συνταξιοδοτικός πυλώνας, για να μην υπάρχουν περιπτώσεις συνταξιούχων, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

 

Γραφείο Τύπου – 17 Ιανουαρίου 2019 

ροή ειδήσεων