Συνάντηση του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλου με τον πρέσβη της Γαλλίας
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Επί τάπητος τέθηκαν μια σειρά από ζωτικής σημασίας θέματα, τόσο για τη διμερή όσο και για την ευρωπαϊκή ατζέντα, στην συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος με τον πρέσβη της Γαλλικής Δημοκρατίας, Ρενέ Τροκάζ.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το ορατό πλέον ενδεχόμενο ενός άναρχου Brexit και τις σοβαρότατες επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης για την οικονομία και δυνητικά για την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να συζητηθεί το ζήτημα ουσιαστικά και στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος έχει εγγράψει από τον περασμένο Νοέμβριο το θέμα προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο κ. Παπαδόπουλος συνεχάρη το Γάλλο πρέσβη για το «γεωστρατηγικό όραμα» του Προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν αναφορικά με την ασφάλεια της νοτιοανατολικής Μεσογείου και την αναπτυσσόμενη σχέση συνεργασίας Γαλλίας-Κύπρου, τόσο στον ενεργειακό όσο και τον αμυντικό τομέα.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος εξήρε τη στάση που κράτησε η Γαλλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά τη συζήτηση του ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της UNFICYP.

 

Γραφείο Τύπου

5 Φεβρουαρίου 2019

ροή ειδήσεων