Συνάντηση του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλου, με τον Πρόεδρο της ΡΑΕΚ
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου, Δρ Ανδρέα Πουλλικκά, είχε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, με τον οποίο συζήτησε τα θέματα που σχετίζονται με την ενεργειακή ασφάλεια τροφοδοσίας της Κύπρου και την απελευθέρωση των αγορών ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου.

Κατά τη συνάντηση, διαπιστώθηκε από κοινού έντονη ανησυχία αναφορικά με την προοπτική του πραγματικού ανοίγματος της αγοράς ηλεκτρισμού και της ανάγκης αντιμετώπισης των καθυστερήσεων που έχουν σημειωθεί ιδιαίτερα σε ότι αφορά την αγορά του σχετικού λογισμικού από το Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς.

«Δεν είναι δυνατόν», δήλωσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, «μια κακή εκτίμηση του κόστους ενός λογισμικού να καθυστερεί την απελευθέρωση της αγοράς και την πτώση των πραγματικών τιμών ηλεκτρισμού για τον απλό καταναλωτή έως το 2022». Και πρόσθεσε ότι «το κόστος από το μη-άνοιγμα της αγοράς μπορεί να είναι κατά πολύ μεγαλύτερο, ειδικά για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος κατέθεσε επιπλέον τον έντονο προβληματισμό του, για την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί τόσο στον τομέα των ηλεκτρικών διασυνδέσεων όσο και στον τομέα της έλευσης του φυσικού αερίου στην Κύπρο για χρήση στην ηλεκτροπαραγωγή.

«Χωρίς διασυνδέσεις», υπογράμμισε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, «δεν μπορεί να αναπτυχθεί το δυναμικό των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του νησιού και θα παραμείνουμε καταδικασμένοι σε ολοένα και αυξανόμενο κόστος ηλεκτρισμού».

 

Γραφείο Τύπου

3 Δεκεμβρίου 2018

ροή ειδήσεων