Συνέντευξη του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος»
Ανακοινώσεις |

Συνέντευξη του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Νικόλα Παπαδόπουλου στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» για τις Προεδρικές Εκλογές και τη στήριξη του ανεξάρτητου υποψηφίου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι όντως «ο Αβέρωφ Νεοφύτου σε ανεπίσημες επαφές που είχαν, πρότεινε στο ΔΗΚΟ τα μισά υπουργεία της Κυβέρνησης, με αντάλλαγμα τη στήριξη του στις προεδρικές εκλογές και μάλιστα αυτό, χωρίς καν να συζητηθούν οι οποιεσδήποτε πολιτικές θέσεις.»

«Για το ΔΗΚΟ», πρόσθεσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, «δεν έχουν σημασία οι καρέκλες και η νομή της εξουσίας. Σημασία για εμάς έχουν οι πολιτικές θέσεις. Τόσο εγώ προσωπικά, τότε στην ομιλία μου ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής, όσο και το Δημοκρατικό Κόμμα καθημερινά, δηλώνουμε γιατί πιστεύουμε στον Νίκο Χριστοδουλίδη, γιατί συμφωνούμε με τις πολιτικές του θέσεις και γιατί θεωρούμε πως η δική του υποψηφιότητα μπορεί να πάρει τη χώρα μπροστά»

Ο κ. Παπαδόπουλος απέρριψε για ακόμη μια φορά τα περί οποιασδήποτε μυστικής συμφωνίας τονίζοντας ότι «το πλαίσιο συνεργασίας με τον ανεξάρτητο υποψήφιο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, είναι το ίδιο το προεκλογικό πρόγραμμα του κ. Χριστοδουλίδη», το οποίο όπως είπε, «φιλοδοξούμε να καταστεί πλαίσιο διακυβέρνησης της χώρας, σε μια συμφωνία του ίδιου του κ. Χριστοδουλίδη με τον κυπριακό λαό, τον ερχόμενο Φεβρουάριο.»

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, χαρακτήρισε άριστη την μέχρι τώρα συνεργασία με τον κ. Χριστοδουλίδη, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως είναι όπως πρέπει να είναι μία συνεργασία ενός κόμματος με έναν ανεξάρτητο υποψήφιο.

Επισήμανε, ταυτόχρονα, ότι η ενότητα προϋποθέτει συνεργασία και συμμετοχή όλων καθώς η επομένη μέρα των εκλογών θα επιτρέψει την οικοδόμηση ενός καλού κλίματος προς όφελος του τόπου και του λαού.

Γραφείο Τύπου

4 Δεκεμβρίου 2022

ροή ειδήσεων