ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΠΟΛΥΜΕΡΟΥΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Ανακοινώσεις |

Οι διαπραγματεύσεις που γίνονται στην Ελβετία για το κυπριακό, καλύπτονται από πλήρη συσκότιση, η οποία επιτρέπει:

  • Καταιγισμό συγκεχυμένων πληροφοριών.
  • Εκστρατεία παραπληροφόρησης από την τουρκική πλευρά.

Ως εκ τούτου, το Δημοκρατικό Κόμμα πιστεύει πως:

  • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρέπει να συμφωνήσει με τη σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης για την Ασφάλεια, εάν δεν προηγηθεί συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο, για πτυχές εξαιρετικής σημασίας, όπως η σύνθεση της διάσκεψης και η ημερήσια διάταξη της.  
  • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ενημερώσει ενδελεχώς το Εθνικό Συμβούλιο για τις διαπραγματεύσεις επί των κριτηρίων της πτυχής του Εδαφικού.

Αναμένουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του, οι οποίες προνοούσαν την εκπλήρωση συγκεκριμένων όρων, για να συμφωνηθεί η σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης.

Γραφείο Τύπου

11 Νοεμβρίου 2016

ροή ειδήσεων