Τα περί δήθεν πρόσκλησης του Ερντογάν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα απευθύνει έκκληση για σοβαρότητα σε ότι αφορά το εθνικό μας θέμα καθώς το κυπριακό δεν προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλλευση με πρόσχημα ένα ευφάνταστο ρεπορτάζ.

Καμία πρόσκληση του Ταγίπ Ερντογάν δεν υπάρχει προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να επισκεφθεί την Άγκυρα και όσοι διασπείρουν τέτοια fake news μόνο ζημιά προκαλούν στη διαχείριση του εθνικού μας θέματος.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που κατ’ επίκληση πληροφοριών, διασπείρονται ψευδείς ειδήσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και θα αναμέναμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τα ΜΜΕ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά ως προς την υιοθέτηση τέτοιων ρεπορτάζ χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως επιβεβαίωση.

Αν κάτι τέτοιο ευσταθούσε, αυτό θα σήμαινε αυτόματη αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία και φυσικά τότε ο ΠτΔ θα έπρεπε άμεσα να ανταποκριθεί σε μία τέτοια πρόσκληση, καθώς αυτό θα αποτελούσε μια κεφαλαιώδους σημασίας θετική εξέλιξη.

Δυστυχώς όμως, δεν φαίνεται να υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εάν λάβει κανείς υπόψη τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις και τοποθετήσεις τούρκων αξιωματούχων.

Δεν είναι φρόνιμο στην πολιτική να συζητάμε επί υποθετικών σεναρίων και η διαχείριση του Κυπριακού δεν προσφέρεται ούτε για επικοινωνιακά τεχνάσματα, ούτε για μικροπολιτικές τακτικές ούτε για άλλες σκοπιμότητες.

Γραφείο Τύπου

15 Δεκεμβρίου 2023

ροή ειδήσεων