Θ. Μανιταράς: Άκρως αρνητική και επικίνδυνη εξέλιξη η «συνομολόγηση επιχειρησιακών διευθετήσεων» απευθείας με το ψευδοκράτος
WEB TV, Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΑΝΙΤΑΡΑ

Η «συνομολόγηση επιχειρησιακών διευθετήσεων» απευθείας με το ψευδοκράτος αποτελεί μια άκρως αρνητική και επικίνδυνη εξέλιξη για την Κυπριακή Δημοκρατία και τις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού.

Η σύναψη μιας απευθείας συμφωνίας με το ψευδοκράτος για τη συνέχιση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ είναι μια διαχρονική και πάγια τούρκικη επιδίωξη, κάτι που ξεκάθαρα θα συνιστούσε βήμα αναγνώρισης του ψευδοκράτους και παράκαμψης του νόμιμου και μοναδικού αναγνωρισμένου κράτους στο νησί, της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επομένως, δημιουργούν έντονο προβληματισμό δημοσιεύματα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που φέρουν τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ στην Κύπρο κ. Κόλιν Στιούαρτ να συζητεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, παραβιάζοντας απροκάλυπτα τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του οργανισμού, με τρόπο που απειλεί ν’ ακυρώσει το έργο και την αποστολή του Διεθνούς Οργανισμού στην Κύπρο.

Καλούμε την κυβέρνηση ν’ αναλάβει όλες τις αναγκαίες και απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου ν’ ανατραπεί μια τέτοια αρνητική εξέλιξη.

Γραφείο Τύπου

24 Οκτωβρίου 2022

ροή ειδήσεων