Θ. Μανιταράς: Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει τη στάση του Γερμανού Καγκελαρίου στο Κυπριακό και επικροτεί τις ενέργειες και πρωτοβουλίες του Προέδρου Χριστοδουλίδη
WEB TV, Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΑΝΙΤΑΡΑ

Το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει την ετοιμότητα της Γερμανίας να συμβάλει στις προσπάθειες επανέναρξης του διαλόγου και λύσης του Κυπριακού.

Οι δηλώσεις του Γερμανού Καγκελάριου Όλαφ Σολτς στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη στο Βερολίνο, καταδεικνύουν ότι η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ανάπτυξη μιας ενεργότερης ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την επίλυση του Κυπριακού, πάντα εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών, εξασφαλίζει ολοένα και περισσότερη στήριξη από τους ηγέτες σημαντικών κρατών-μελών της ΕΕ.

Ταυτόχρονα, η εκφρασθείσα διαπίστωση του Γερμανού Καγκελάριου ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ετοιμότητα της πλευράς μας να υπάρξει κινητικότητα στο κυπριακό, ενισχύει ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία της ε/κ πλευράς και της ΚΔ αλλά και την ίδια την προοπτική της πρωτοβουλίας του Προέδρου Χριστοδουλίδη.

Το Δημοκρατικό Κόμμα επικροτεί για ακόμη μια φορά την ορθότητα των εποικοδομητικών ενεργειών του Προέδρου Χριστοδουλίδη τον οποίο στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της αναθέρμανσης των διαπραγματεύσεων και να ανοίξει ο δρόμος για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Γραφείο Τύπου

26 Μαΐου 2023

ροή ειδήσεων