ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Ανακοινώσεις |

Ανείπωτη θλίψη και συγκλονισμό προκαλεί ο θάνατος των δύο δασοπυροσβεστών, που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος στη μάχη κατά της πύρινης λαίλαπας στην περιοχή Σολέας.

Ο Πρόεδρος, τα στελέχη και τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στις οικογένειες των ηρωικών νεκρών.

Η πολιτεία οφείλει και θα πρέπει να σταθεί αρωγός στις οικογένειες των ηρωικώς πεσόντων, με κάθε τρόπο.

Εκφράζουμε επίσης την ευγνωμοσύνη μας για όλους αυτούς που αγωνίζονται για να κατασβήσουν την πυρκαγιά, δασοπυροσβέστες, πυροσβέστες, αστυνομικούς, μέλη της Πολιτικής Άμυνας, λειτουργούς της Επαρχιακής Διοίκησης και εθελοντές και εθελόντριες πολίτες.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στις κυβερνήσεις και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελλάδας και του Ισραήλ, για τη βοήθεια που παρέχουν από την πρώτη στιγμή, καθώς και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν.

Αυτό που προέχει τώρα είναι τεθούν υπό έλεγχο όλες οι εστίες φωτιάς.

Αμέσως μετά πρέπει να αντιμετωπιστεί η τεράστια οικολογική καταστροφή και να εξεταστούν τρόποι, έτσι ώστε να αποτραπούν ξανά τέτοιου είδους καταστροφές, ενώ επιβάλλεται και η αξιολόγηση όλων των ενεργειών, καθώς και ενδεχομένων λαθών ή παραλείψεων.

 

Γραφείο Τύπου
21 Ιουνίου 2016

ροή ειδήσεων