Διεκδικούμε για την Κύπρο
στην Ευρώπη

Τιμούμε τη μνήμη των δεκατριών ηρωικώς πεσόντων ναυτών και πυροσβεστών στη φονική έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011
11 Ιούλ 2019 Ανακοινώσεις

Η 11η Ιουλίου 2011, ημέρα της φονικής έκρηξης στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», έχει καταγραφεί στην ιστορία ως μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που έζησε η Κύπρος μετά το 1974.

Τιμούμε τη μνήμη των δεκατριών ηρώων, αξιωματικών, υπαξιωματικών και ναυτών του Πολεμικού Ναυτικού και των μελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος και τους ευγνωμονούμε, γιατί με την ηρωική τους στάση, να παλεύουν μέχρι το τραγικό τέλος, για να αποτρέψουν την καταστροφή, έγιναν για όλους εμάς, φωτεινά παραδείγματα ανδρείας, αυταπάρνησης και ευθύνης.

Οι εγκληματικές πολιτικές επιλογές, η πολιτική ευθυνοφοβία και η τεχνοκρατική προχειρότητα, που διαπιστώθηκαν και καταγράφονται και στο σχετικό με την καταστροφή πόρισμα Πολυβίου, έφεραν το θάνατο, την καταστροφή ζωτικής σημασίας ενεργειακών υποδομών, πολλά προβλήματα στην οικονομία και έπληξαν καίρια την αξιοπιστία των θεσμών.

Οκτώ χρόνια μετά, ευχή όλων είναι, οι θεσμοί και οι αρμόδιοι της πολιτείας, να έχουν διδαχθεί από την τραγωδία της 11ης Ιουλίου 2011 και ο τόπος μας να μη ζήσει ξανά τέτοια τραγικά γεγονότα.

Γραφείο Τύπου

10 Ιουλίου 2019

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media