Τιμούμε τη μνήμη του Εθνάρχη Μακαρίου, με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα του
03 Αυγ 2019 Ανακοινώσεις

Η απόδοση τιμών στη μνήμη του μεγάλου ηγέτη, του πολιτικού αρχηγού του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ και πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, θα είναι πρέπουσα μόνο αν περιλαμβάνει την ειλικρινή υπόσχεση για συνέχιση του αγώνα του Μακαρίου.

Γιατί, η ζωή του Μακαρίου, μέχρι και τις τελευταίες στιγμές του, ήταν ένας συνεχής αγώνας για δικαίωση του Ελληνισμού της  Κύπρου.

Ένας ηγέτης παγκόσμιας ακτινοβολίας, που ενέπνεε το σεβασμό και το θαυμασμό σε όλη τη διεθνή κοινότητα, ο Μακάριος ηγήθηκε της πολύχρονης προσπάθειας να απελευθερωθεί και να ζήσει με ειρήνη και ασφάλεια αυτή η μικρή γωνιά της γης.

Οι Έλληνες της Κύπρου και γενικότερα ο Ελληνισμός λάτρεψαν και στήριξαν τον Μακάριο, αλλά οι επίορκοι σε Κύπρο και Ελλάδα, τα όργανα αυτών που σχεδίασαν τη διχοτόμηση και την τουρκοποίηση της Κύπρου, τον ανέτρεψαν με το στρατιωτικό, προδοτικό πραξικόπημα, για να ανοίξει ο δρόμος της υλοποίησης των ανίερων σχεδίων τους.

Τιμούμε τη μνήμη του Εθνάρχη Μακαρίου, με πλήρη αντίληψη του χρέους που έχουμε, να μην λιποψυχίσουμε απέναντι στις δυσκολίες και το αδηφάγο τέρας, την Τουρκία.  

Ενόψει των εξελίξεων στο κυπριακό, το Δημοκρατικό Κόμμα διακηρύσσει ότι η μόνη βιώσιμη λύση, είναι αυτή που θα διασφαλίζει:

•    Τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και του συνόλου των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

•    Το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των βασικών ελευθεριών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

•    Την κατάργηση των επεμβατικών και εγγυητικών «δικαιωμάτων» της Τουρκίας.

Αυτή τη λύση θα αποδεχόταν ο Μακάριος, γι’ αυτή τη λύση παλεύουμε εμείς.

Γραφείο Τύπου

2 Αυγούστου 2019

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media