Τιμούμε τη μνήμη του ήρωα της αντίστασης και της δημοκρατίας, Ανδρέα Αρμεύτη
Ανακοινώσεις |

Σαρανταέξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την άνανδρη δολοφονία του ήρωα της αντίστασης και της δημοκρατίας, Ανδρέα Αρμεύτη στη Λεμεσό, από την προδοτική ΕΟΚΑ Β’.

Σαρανταέξι χρόνια χωρίς μια συγνώμη από τους ηθικούς αυτουργούς και τους δράστες που θέλησαν να σιγήσουν μια αγωνιστική φωνή που πάλευε για τη Δημοκρατία και την ηθική ελευθερία.

Δεν κατάφεραν όμως να σκοτώσουν την ιδέα καθώς «το σώμα του κι αν έφθειρε ο φασισμός κι ο χρόνος, την Ιδέα ποτέ»!

Ως Δημοκρατικό Κόμμα τιμούμε τη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης που υπηρετεί αιώνια με τη θυσία του.

Από τα μαθητικά του χρόνια, ο Ανδρέας Αρμεύτης έταξε εαυτόν στον αγώνα κατά της τουρκοανταρσίας,  προασπίζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία.

Φοιτητής στην Θεσσαλονίκη, ανέπτυξε αντιχουντική δράση και αρνούμενος να συμμορφωθεί με την απόφαση της χούντας να διορίσει Συμβούλιο Κυπρίων Φοιτητών Θεσσαλονίκης χωρίς εκλογές, με άλλους συμφοιτητές του ίδρυσαν τη φοιτητική παράταξη «Αναγέννηση».

Στην Κύπρο με «όπλο» το λόγο του και το πάθος του για Δικαιοσύνη, ξεσήκωνε τον κόσμο κατά της ΕΟΚΑ Β’, μέλη της οποίας τον δολοφόνησαν στις 16 Ιουνίου 1974, ένα μήνα πριν από το πραξικόπημα.

Με την Κύπρο μας ακόμη ημικατεχόμενη και τις πληγές από την προδοσία ακόμη ανοιχτές, η πορεία και η θυσία του Ανδρέα Αρμεύτη, αποτελεί φάρο φιλοπατρίας και διεκδικητικότητας.

Γραφείο Τύπου

16 Ιουνίου 2020

ροή ειδήσεων