Το χρονίζον πρόβλημα μετακίνησης της Κτηνοτροφικής Μονάδας Κάτω Πολεμιδιών πρέπει να επιλυθεί
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ

Το χρονίζον πρόβλημα μετακίνησης της Κτηνοτροφικής Μονάδας Κάτω Πολεμιδιών και αποζημίωσης των Κτηνοτρόφων συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Γεωργίας της Βουλής.

Παρά το γεγονός ότι από το 2007 υπάρχει Υπουργική Απόφαση για αποζημίωση και μετεγκατάσταση της κτηνοτροφικής μονάδας, το κράτος δεν μερίμνησε για την πρακτική εφαρμογή της.

Η συγκεκριμένη περιοχή, έχει χαρακτηριστεί όλως παραδόξως, πέρα από κτηνοτροφική και οικιστική με αποτέλεσμα να προωθούνται σήμερα πλησίον της κτηνοτροφικής μεγάλες αναπτύξεις.

Πλέον οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται μετέωροι αφού, από την μια το κράτος δεν μεριμνά για αποζημίωση τους και μετεγκατάσταση των μονάδων τους, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία που συντελείται σε βάρος τους και από την άλλη οι δημοτικές αρχές κινούνται δικαστικώς εναντίον τους και ήδη έχουν εκδοθεί τα πρώτα διατάγματα κατεδάφισης.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα καλέσαμε τα Υπουργεία Γεωργίας και Εσωτερικών να συντονιστούν και να ετοιμαστούν μέχρι τέλος Νοεμβρίου, για να παρουσιάσουν ενώπιον της Επιτροπής Γεωργίας έναν οδικό χάρτη συνολικής επίλυσης του προβλήματος και παράλληλα να εξευρεθεί τρόπος για αναστολή των όποιων δικαστικών μέτρων εναντίον των κτηνοτρόφων.

Θεωρούμε ότι η πολιτεία πρέπει να στηρίξει τους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι νεαροί και πρόσφυγες και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να  επιβιώσουν οι ίδιοι και η οικογένειες τους, από τη μια και από την άλλη να κρατήσουν ζωντανό ένα τομέα που πλήττεται τα τελευταία χρόνια λόγω ανυπαρξίας  των απαραίτητων πολιτικών από μέρους της Κυβέρνησης. 

Το Δημοκρατικό Κόμμα θα παρακολουθεί την κατάσταση και εκεί και όπου χρειαστεί και κρίνεται απαραίτητο, θα παρέμβει για επίλυση του όλου προβλήματος.

Γραφείο Τύπου

29 Οκτωβρίου 2019

ροή ειδήσεων