ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΠΛΗΤΤΕΙ ΒΑΝΑΥΣΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΪΔΙΟΚΤΗΤΕΣ
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΠΙΤΤΟΚΟΠΙΤΗ

Το Δημοκρατικό Κόμμα θα είναι συμπαραστάτης και αλληλέγγυο στους μικροϊδιοκτήτες και στον απλό πολίτη, οι οποίοι πλήττονται βάναυσα με το τελευταίο διάταγμα του Υπουργού Εσωτερικών, όσον αφορά τη μεμονωμένη κατοικία.

Μεσούσης της οικονομικής κρίσης, σε μια περίοδο που πλείστες οικογένειες ζουν στη φτώχεια και την ανέχεια και πλήττονται από την ανεργία, σε μια περίοδο που έπρεπε το κοινωνικό κράτος να είναι παρών και να στηρίξει αυτές τις οικογένειες, δυστυχώς, βλέπουμε υπουργικά διατάγματα τα οποία πλήττουν καίρια τους μικροϊδιοκτήτες και τον απλό πολίτη.

Το διάταγμα του Υπουργού Εσωτερικών εξυπηρετεί το κεφάλαιο. Ισχυρίζονται, ότι με το διάταγμα αυτό, στόχος είναι να προστατευθεί το φυσικό περιβάλλον και να διορθωθούν τα εγκλήματα που έγιναν στο παρελθόν.

Όμως, τα εγκλήματα που έχουν γίνει όσον αφορά τις αναθεωρήσεις των πολεοδομικών ζωνών, δεν έχουν γίνει από τον απλό πολίτη και τον μικροϊδιοκτήτη. Αυτά τα εγκλήματα με τις αναθεωρήσεις των πολεοδομικών ζωνών έγιναν από την εκάστοτε Εκτελεστική εξουσία. Τρανό παράδειγμα είναι η περίπτωση της Δυτικής Πάφου, της περιοχής Λαόνας, όπου πριν τριάντα χρόνια η Εκτελεστική Εξουσία κατάργησε αναπτυξιακά δικαιώματα και εκμηδένισε τις περιουσίες των απλών κατοίκων, αλλά κάποιοι στην κορυφή της τότε Εκτελεστικής Εξουσίας επωφελήθηκαν.

Αποτέλεσμα είναι, για τριάντα χρόνια οι μικροϊδιοκτήτες αυτών των κοινοτήτων να μην έχουν το δικαίωμα της όποιας ανάπτυξης, όμως στις ιδιοκτησίες αυτών που πήραν εκείνες τις αποφάσεις, προγραμματίζονται μεγάλες τουριστικές αναπτύξεις.

Οι μικρές ιδιοκτησίες των κοινοτήτων της περιοχής του Ακάμα, θα καταντήσουν οι αυλές των μεγάλων αναπτύξεων.

Καλούμε έστω και την υστάτη τον Υπουργό Εσωτερικών να αποσύρει αυτό το διάταγμα και να επαναφέρει το δικαίωμα της μεμονωμένης κατοικίας, για όσον χρονικό διάστημα τουλάχιστον επικρατεί αυτή η δεινή οικονομική κατάσταση και μετά να διεξαχθεί διάλογος, για να βρεθεί η χρυσή λύση η οποία να εξυπηρετεί τον απλό πολίτη και τον μικροϊδιοκτήτη.

Γραφείο Τύπου
7 Μαρτίου 2017

ροή ειδήσεων