Το Δημοκρατικό Κόμμα δίπλα από τους πληγέντες συμπολίτες μας στους Αγίους Τριμιθιάς
Ανακοινώσεις |

Η αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Κόμματος, που μετέβη στις πληγείσες από τον ανεμοστρόβιλο περιοχές των Αγίων Τριμιθιάς και του Παλιομετόχου, βρέθηκε ενώπιον μεγάλης καταστροφής και – σε κάποιες περιπτώσεις – ενώπιον πραγματικά βιβλικής καταστροφής.

Πέραν των εκατό σπιτιών έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας του Δημοκρατικού Κόμματος, ενημερώθηκαν από τις κοινοτικές αρχές και είδαν ιδίοις όμμασι την πρωτοφανή καταστροφή.

Το Δημοκρατικό Κόμμα θα σταθεί δίπλα από τους πληγέντες συμπολίτες μας.

Ζητούμε να εντατικοποιηθεί, κατά το μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, η διαδικασία καταγραφής των ζημιών, έτσι ώστε να αρχίσει η καταβολή των αποζημιώσεων και να προχωρήσει σύντομα η αποκατάσταση των ζημιών.

Θα συνδράμουμε υποβοηθητικά σε οτιδήποτε μας ζητηθεί, κυρίως για να καταβληθούν σύντομα οι αποζημιώσεις.

Θεωρούμε ότι, πέραν των δύο χιλιάδων ευρώ, που αποφάσισε η κυβέρνηση να καταβάλει αμέσως σε κάθε σπίτι ή υποστατικό που πλήγηκε, πρέπει να δοθεί και ένα επιπρόσθετο ποσό, αναλόγως του μεγέθους της ζημιάς, καθώς το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών ποικίλει από σπίτι σε σπίτι.

Τέλος, επιθυμούμε να συγχαρούμε τα συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας και τα συνεργεία της ΑΗΚ και της ΑΤΗΚ, για την γρήγορη κινητοποίηση και τις άοκνες προσπάθειες, στην κατεύθυνση της ανακούφισης των πληγέντων και της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης και των τηλεπικοινωνιών.

 

Γραφείο Τύπου

22 Οκτωβρίου 2018          

ροή ειδήσεων