Το Δημοκρατικό Κόμμα επαναφέρει το θέμα της λειτουργίας των Παιχνιδότοπων – Λούνα Πάρκ και τα θέματα ασφάλειας που προκύπτουν
15 Απρ 2019 Ανακοινώσεις

Με αφορμή το περιστατικό σοβαρού τραυματισμού επτάχρονου αγοριού και της μητέρας του σε Λούνα παρκ στην Ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, ο βουλευτής Λεμεσού και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος, Πανίκος Λεωνίδου επανέφερε στο προσκήνιο το ευρύτερο ζήτημα του ελέγχου των παιχνιδότοπων / Λούνα παρκ.

Ο κ. Λεωνίδου ζήτησε από τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, εγγραφή αυτεπάγγελτου θέματος για συζήτηση στην επιτροπή, με τίτλο:

«Η λειτουργία των Παιχνιδότοπων – Λούνα Πάρκ και τα θέματα ασφάλειας που προκύπτουν».

Στην επιστολή του ο Πανίκος Λεωνίδου αναφέρει:

«Η ανυπαρξία ολοκληρωμένου Νομοθετικού πλαισίου και τεχνογνωσίας για τον έλεγχο και την ασφαλή λειτουργία τέτοιων χώρων καθιστά αδήριτη την ανάγκη  για άμεση λήψη μέτρων και ετοιμασία σχετικής νομοθεσίας, έτσι που να διασφαλίζεται αδιαλείπτως η ασφαλής λειτουργία και η καταλληλότητα αυτών. Παρακαλώ όπως εγγραφεί άμεσα για συζήτηση, το πιο πάνω θέμα και κληθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες, για να ενημερώσουν την Βουλή των Αντιπροσώπων, ποιες διαδικασίες ακολουθούνται για την έκδοση αδειών, οι έλεγχοι που  γίνονται και ποιοι έχουν την ευθύνη για την λειτουργία τέτοιων χώρων».

Γραφείο Τύπου

15 Απριλίου 2019

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media