ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
27 Ιαν 2017 Ανακοινώσεις

ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ

Πριν από σχεδόν δύο χρόνια, στις 12/03/2015, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, κατέθεσε πρόταση νόμου, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος, δια της οποίας θα παρείχετο η δυνατότητα στους οφειλέτες να καταβάλουν σε δόσεις τις συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές τους στον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας.

Σκοπός της πρότασης, όπως είχαμε πει και τότε, ήταν να δοθεί μια ανάσα στους πολίτες οι οποίοι επιβαρύνθηκαν οικονομικά σε τέτοιο βαθμό που η αδυναμία καταβολής των οφειλών τους, τους οδηγούσε μέχρι και στη φυλάκιση.

Η σοβαρή και αδικαιολόγητη καθυστέρηση, ανάγκασε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος, την 1η Νοεμβρίου 2016, να αποστείλει επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Αβέρωφ Νεοφύτου, απαιτώντας την άμεση συζήτηση και προώθηση του θέματος.

Δυστυχώς, αποδείχτηκε πως η κυβέρνηση καθυστέρησε, γιατί ήθελε να πάρει τα εύσημα, ετοιμάζοντας σχετικό νομοσχέδιο, σχεδόν δυο χρόνια μετά.

Στο διάστημα αυτό όμως, κάποιοι συμπολίτες μας κατέληξαν στη φυλακή.

Ωστόσο, εκφράζουμε την ικανοποίηση μας, γιατί επιτέλους ψηφίστηκαν οι εν λόγω ρυθμίσεις, που αποτελούν έμπρακτη στήριξη προς τα μικρομεσαία στρώματα του λαού.

Το Δημοκρατικό Κόμμα αποδεικνύει ότι είναι δίπλα στον πολίτη και δεν περιορίζεται μόνο στα ευχολόγια και σε υποσχέσεις.

Κι έτσι θα συνεχίζει να κάνει.

 

Γραφείο Τύπου
27 Ιανουαρίου 2017

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media