Το Δημοκρατικό Κόμμα είναι υπέρ της πλήρους διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα, συνεπές με τη θέση του για πλήρη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής, ζητά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τα Μη – Εξυπηρετούμενα Δάνεια των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι, αυτοί που νομοθετούν και ασχολούνται με την επίλυση του ζητήματος του υψηλού ποσοστού των Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων, ενός από τα σοβαρότερα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας, αλλά και γενικότερα με την καθημερινότητα του πολίτη, δεν έχουν τύχει ευνοϊκής ή και σκανδαλώδους μεταχείρισης.

Αυτό επιδιώκει το Δημοκρατικό Κόμμα και αυτό καταγράφεται στην επιστολή του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, βουλευτή του ΔΗΚΟ, Ζαχαρία Κουλία, προς τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, ότι δεν αρκεί απλώς η δημοσιοποίηση μιας λίστας με ονόματα, αλλά απαιτείται ενημέρωση από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

«μεταξύ άλλων για την παραχώρηση δανείων/πιστωτικών διευκολύνσεων με ευνοϊκό τρόπο και χωρίς την εξασφάλιση των απαραίτητων εγγυήσεων, που οδήγησαν στη μη εξυπηρέτηση των δανείων αυτών».

Το Δημοκρατικό Κόμμα ζητά από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας ενημέρωση για το ποια από τα Μη – Εξυπηρετούμενα Δάνεια των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων ενέχουν οποιοδήποτε στοιχείο το οποίο είναι επιλήψιμο ή συνιστούν οποιαδήποτε παρανομία, όπως καταγράφεται στην επιστολή του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, βουλευτή του ΔΗΚΟ, Ζαχαρία Κουλία.

Και προς ολοκληρωτική απάντηση στην αήθη διαστρέβλωση, στην επιστολή του ο κ. Κουλίας ενημερώνει τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας ότι θα κληθεί να παραστεί σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, όταν θα συζητηθεί το εν λόγω θέμα.

Επισυνάπτεται αυτούσια η επιστολή του Ζαχαρία Κουλία προς τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

https://democraticparty.org.cy/wp-content/uploads/2020/01/ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΡΟΕΔΡΟΥ-ΚΟΙΝΟΒ.-ΕΠΙΤΡ.-ΕΛΕΓΧΟΥ-ΣΤΟΝ-ΔΙΟΙΚΗΤΗ-ΤΗΣ-ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ-ΤΡΑΠΕΖΑΣ.pdf

Γραφείο Τύπου

24 Ιανουαρίου 2020

ροή ειδήσεων