Το Δημοκρατικό Κόμμα, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, θα συνδράμει στην επίλυση των προβλημάτων της εφαρμογής του ΓΕΣΥ
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΜΑΡΙΝΟΥ ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑ

Σε λίγες ώρες θα έχει πάρει σάρκα και οστά μία από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στην σύγχρονη ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι αδυναμίες οι οποίες παρουσιάζονται στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ, λίγες ώρες πριν τεθεί σε ισχύ, είναι ένα γεγονός, το οποίο μας ανησυχεί.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα πιστεύουμε ότι ο διάλογος και οι συμφωνίες με τα εμπλεκόμενα μέρη, θα έπρεπε να είχαν προηγηθεί της εφαρμογής του και να μην παρατηρούνται φαινόμενα διαφωνιών, είτε με τους γιατρούς, είτε με τους προμηθευτές των φαρμακευτικών σκευασμάτων στο παρά πέντε της έναρξης του .

Σε κάθε περίπτωση, καταλαβαίνουμε την δυσκολία του όλου εγχειρήματος και τις πιέσεις των κατεστημένων συμφερόντων που πρέπει  να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση. Εμείς ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, θα σταθούμε δίπλα στις προσπάθειες της κυβέρνησης ώστε να επιλύσουμε τα όποια προβλήματα μπορεί να προκύψουν

Προσωπικά θεωρώ ότι η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση, θα πρέπει  να μας βρει ενωμένους, ανεξάρτητα με τις όποιες διαφωνίες έχουν προκύψει. Αντί να κινδυνολογούμε για τις αδυναμίες και τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, θα ήταν καλύτερο, να είμαστε έτοιμοι να διορθώσουμε τους απρόβλεπτους παράγοντες.

Τα ψέματα έχουν τελειώσει. Καλούμε την κυβέρνηση να μην λυγίσει στις πιέσεις των μεγάλων οικονομικών  συμφερόντων. Καλούμε ταυτόχρονα και τις πολιτικές δυνάμεις οι οποίες εκφράζουν διαφωνίες ή και επιφυλάξεις, να υπερασπιστούν τις νομοθεσίες, τις οποίες ψήφισε η ίδια η Βουλή των Αντιπροσώπων. Σε κάθε περίπτωση, τα οφέλη που θα υπάρξουν, θα είναι ευεργετικά για την συντριπτική πλειοψηφία της μεσαίας τάξης, αλλά και για τα ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας.

Η δυνατότητα πρόσβασης σε ποιοτική ιατρική περίθαλψη, είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Γραφείο Τύπου

31 Μαΐου 2019

ροή ειδήσεων