Το Δημοκρατικό Κόμμα ψήφισε τα νομοσχέδια για το ΓΕΣΥ, η κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν έχει κάνει τίποτε για την εφαρμογή τους
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα υπερψήφισε τα νομοσχέδια για την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων και το ΓΕΣΥ, γιατί θέλει ειλικρινώς και διακαώς να αλλάξει η δραματική κατάσταση στη δημόσια υγεία.

Η κυβέρνηση προφανώς επαναπαύθηκε στη ψήφιση των νομοσχεδίων.

Η κυβέρνηση προφανώς δεν ενοχλείται να βλέπει τους πολίτες να ταλαιπωρούνται στα δημόσια νοσηλευτήρια και να υποφέρουν και τους εργαζόμενους στον τομέα της δημόσιας υγείας να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες χωρίς αποτέλεσμα και να παραιτούνται.

Ερωτούμε αυτούς που επαίρονται ως δήθεν πρωτεργάτες του ΓΕΣΥ:

• Ποιος είναι ο οδικός χάρτης με τα στάδια της αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων;
• Θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, που η ίδια η κυβέρνηση έχει θέσει;
• Υπάρχει εκτίμηση για το κόστος της αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων;
• Γιατί κανένας εργαζόμενος στα δημόσια νοσηλευτήρια δεν έχει ενημερωθεί για την αυτονόμηση;
• Τι γίνεται με την μελέτη βιωσιμότητας του ΓΕΣΥ, που ο Υπουργός Οικονομιών ζήτησε να διεξαχθεί και για την οποία εξασφάλισε αποδέσμευση κονδυλιού από τη Βουλή;

Τίποτε δεν έχει γίνει. Καμία απάντηση δεν υπάρχει.

Και για να καλύψει την απραξία της και την ανυπαρξία της, η κυβέρνηση προσπαθεί ανεπιτυχώς να επιρρίψει ευθύνες στα κόμματα και να εκφοβίσει όσους διαπιστώνουν τα σοβαρά προβλήματα και ασκούν κριτική.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι εμείς δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για την υλοποίηση του ΓΕΣΥ, αλλά και θα υποδεικνύουμε τα προβλήματα, που ταλανίζουν τους πολίτες.

 

Γραφείο Τύπου
7 Νοεμβρίου 2017

ροή ειδήσεων