Το «γλωσσάριο» της ντροπής
Ανακοινώσεις |

Προσβλητικό και προκλητικό, για την αλήθεια, τις ιστορικές πραγματικότητες και για όλους όσοι υποφέρουν από τις συνέπειες της βάρβαρης τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής του 37% των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι το λεγόμενο «γλωσσάριο» για τη δημοσιογραφία, που ετοιμάστηκε από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, με την συνέργια της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας Κύπρου και της Ένωσης Συντακτών Κύπρου.

Όταν:

  • Η λέξη «εγκλωβισμένοι», αντικαθίσταται από τη φράση «Ελληνοκύπριοι ή και Μαρωνίτες πουν ζουν στο βόρειο μέρος της Κύπρου»
  • Η φράση «παράνομο καθεστώς», αντικαθίσταται από τη φράση «Τουρκοκυπριακή διοίκηση»
  • Η φράση «κατοχικός στρατός», αντικαθίσταται από τις φράσεις «Τουρκικός στρατός/τουρκικά στρατεύματα
  • Οι φράσεις «κατεχόμενες περιοχές/κατεχόμενα», αντικαθίσταται με τη φράση «το βόρειο μέρος της Κύπρου»,

τότε είμαστε ενώπιον μίας απροκάλυπτης προσπάθειας παραχάραξης πραγματικοτήτων, που αφορούν τη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου και ιδιαίτερα την τουρκική εισβολή, τη συνεχιζόμενη κατοχή και τις συνέπειες, που η Κυπριακή Δημοκρατία και οι Ελληνοκύπριοι ακόμα υφίστανται.

Δυστυχώς, το λεγόμενο «γλωσσάρι» επιδιώκει να ωραιοποιήσει την κατοχή και να συμβάλει στην νομιμοποίηση της, στον δημοσιογραφικό λόγο.

Το Δημοκρατικό Κόμμα δεν θα επιτρέψει να καταντήσουν οι δημοσιογράφοι έρμαιο της προσπάθειας του οποιουδήποτε να επικρατήσει η λήθη και να παραγραφούν τα τουρκικά εγκλήματα στην Κύπρο.

Το Δημοκρατικό Κόμμα στηρίζει τους 170 δημοσιογράφους, που αντιτίθενται στην επιβολή του «γλωσσαρίου».

 

Γραφείο Τύπου

10 Ιουλίου 2018

ροή ειδήσεων