ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΑΚΚΙΝΤΖΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΑΓΩΔΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ-ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ
25 Ιαν 2017 Ανακοινώσεις

Το καταδικαστέο παραλήρημα αδιαλλαξίας του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί, ο οποίος αξιώνει και διατήρηση των τουρκικών εγγυήσεων και παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων μετά τη λύση και επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας, δυστυχώς επιβεβαιώνει την παταγώδη αποτυχία της λανθασμένης πολιτικής του Νίκου Αναστασιάδη, του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ.

Ήταν λάθος:

Το κοινό ανακοινωθέν του Φεβρουαρίου του 2014
Οι υποχωρήσεις στις πτυχές της Διακυβέρνησης και του Περιουσιακού, πριν την διαπραγμάτευση των πτυχών του Εδαφικού και της Ασφάλειας.
Η αποδοχή της τουρκικής αξίωσης για τη σύγκληση πενταμερούς διάσκεψης, πριν τη διευθέτηση των σοβαρών εκκρεμοτήτων στην Διακυβέρνηση, το Περιουσιακό και το Εδαφικό.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, με τη στήριξη του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ:

Παραχώρησε σχεδόν τα πάντα στην τουρκική πλευρά, στη Διακυβέρνηση και το Περιουσιακό.
Αποδέχθηκε την παραμονή και νομιμοποίηση όλων των εποίκων.
Άνοιξε το δρόμο για την αναβάθμιση του κατοχικού ηγέτη και του κατοχικού καθεστώτος, με την αποδοχή της πραγματοποίησης της πενταμερούς διάσκεψης

για να εισπράξει τις εξωφρενικά αδιάλλακτες θέσεις της τουρκικής πλευράς στο Εδαφικό και την Ασφάλεια.

Διερωτόμαστε τι άλλο πρέπει να ακούσει από τον Ακκιντζί, ο κ. Αναστασιάδης, για να αποφασίσει ότι πρέπει να εισακούσει την πρόταση του Δημοκρατικού Κόμματος, για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, με στόχο την αξιολόγηση της κατάστασης και τη χάραξη νέας στρατηγικής, που να αντιμετωπίζει την τουρκική αδιαλλαξία και να δημιουργεί προοπτική για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις.

 

Γραφείο Τύπου
25 Ιανουαρίου 2017

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media