Διεκδικούμε για την Κύπρο
στην Ευρώπη

Το κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατία για εκμετάλλευση του φυσικού της πλούτου, δεν είναι κεφάλαιο των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό
30 Οκτ 2018 Ανακοινώσεις

Απροκάλυπτη περιφρόνηση στο κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ελέγχει και να διαχειρίζεται τον φυσικό της πλούτο και απαράδεκτη παρότρυνση να ενταχθεί το θέμα του φυσικού αερίου στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό, αποτελεί η συνέντευξη στο CNN Turk, του βρετανού Υπουργού, αρμόδιου για την Ευρώπη και την Αμερική, Άλαν Ντάνκαν.

Για το Δημοκρατικό Κόμμα, το κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατία για την εκμετάλλευση του φυσικού της πλούτου, δεν είναι κεφάλαιο των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό και δεν μπορεί να εξαρτάται από την έκβαση τους.

Απαράδεκτη από κάθε άποψη είναι επίσης η θέση του βρετανού Υπουργού, ο οποίος είδε την Τουρκία να τηρεί «εποικοδομητική στάση» στο Crans Montana.

Προφανώς, για τον βρετανό Υπουργό, η επιμονή στις αναχρονιστικές εγγυήσεις και στην παραμονή τουρκικού στρατού στην Κύπρο, αποτελούν «εποικοδομητική στάση».

Για μας, η τουρκική στάση είναι η απόδειξη της αλαζονείας και της αδιαλλαξίας της Τουρκίας και της πλήρους περιφρόνησης του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου.

Καλούμε το Υπουργείο Εξωτερικών να προβεί αμέσως σε έντονο διάβημα προς τη βρετανική κυβέρνηση, για τις επαίσχυντες δηλώσεις του κ. Ντάνκαν.

 

Γραφείο Τύπου

30 Οκτωβρίου 2018          

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media