Το όποιο θετικό πρόσημο στα δημόσια οικονομικά, δεν αντανακλά πάντα θετικά στην πραγματική οικονομία
Ανακοινώσεις |

Η επιστροφή της κυπριακής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα, αποτελεί θετική εξέλιξη, η οποία επετεύχθη χάρη στις θυσίες του λαού και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων στρωμάτων, που επωμίστηκαν τις συνέπειες των τότε αποφάσεων.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, με γνώμονα πάντα την αποτροπή της ολοκληρωτικής πτώχευσης της κυπριακής οικονομίας, στήριξε αναπόφευκτες αποφάσεις και τις εμβολίασε με μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας.

Δεν επιζητούμε εύσημα. Αυτό που απαιτούμε είναι οι θυσίες του λαού να έχουν αντίκρισμα και να λειτουργήσουν στην κατεύθυνση της άμβλυνσης των κοινωνικών ανισορροπιών.

Το όποιο θετικό πρόσημο στα δημόσια οικονομικά, δεν αντανακλά πάντα στην πραγματική οικονομία και τα προβλήματα στην πραγματική οικονομία, όπως τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, συνεχίζουν να υφίστανται.

Το Δημοκρατικό Κόμμα προτάσσει έντονα την ανάγκη ίδρυσης Φορέα Διαχείρισης των Μη Εξυπηρετουμένων Δανείων, ο οποίος να μείνει μακριά από πολιτικές και κομματικές παρεμβάσεις και μακριά από αυτούς που βαρύνονται με τη διάλυση του Συνεργατισμού.

Εάν, δεν προχωρήσει τάχιστα η ίδρυση του Φορέα, οι όποιες αναβαθμίσεις δεν θα έχουν καμία θετική επίδραση στην καθημερινότητα των πολιτών.

 

Γραφείο Τύπου

17 Σεπτεμβρίου 2018

ροή ειδήσεων