ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΝΟΜΙΚΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ, ΕΦΟΣΟΝ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ
Ανακοινώσεις |

Η καταδικαστέα, παράνομη αποσχιστική ενέργεια των τουρκοκυπρίων της 15ης Νοεμβρίου 1983, είναι ακόμα μια επιβεβαίωση ότι, στόχος της Τουρκίας είναι να καταργήσει την Κυπριακή Δημοκρατία, η ύπαρξη της οποίας αποτελεί εμπόδιο στην υλοποίηση των σχεδιασμών της, τόσο στην Κύπρο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Η τουρκοκυπριακή κοινότητα χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται ως προγεφύρωμα, για να νομιμοποιήσει και να μονιμοποιήσει η Τουρκία την παράνομη παρουσία της και την επικυριαρχία της στην Κύπρο.

Τριάντα τρία χρόνια μετά, η αποσχιστική ενέργεια της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, δεν μπόρεσε να απειλήσει την οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη θέση της στη διεθνή κοινότητα.

Αυτό θα πρέπει να αποτελεί τη βασική αρχή της πολιτικής μας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι η ασπίδα προστασίας του Κυπριακού Ελληνισμού, αλλά και όλων των νομίμων πολιτών της και η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει συνεχίσει να υπάρχει.

Το ψευδοκράτος θα παραμείνει ανύπαρκτη νομικά οντότητα, εφόσον η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει να υπάρχει και εφόσον εμείς δεν επιτρέπουμε ή δεν προχωρούμε σε ενέργειες που επιτρέπουν την αναβάθμιση του.

Γραφείο Τύπου
14 Νοεμβρίου 2016

ροή ειδήσεων