ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Ανακοινώσεις |

Η επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στο Ισραήλ ενισχύει την οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, γεγονός που ανταποκρίνεται στον βασικό πυλώνα πολιτικής του Δημοκρατικού Κόμματος, δηλαδή την ενίσχυση και συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της.

Το θέμα των σχέσεων και των συμφωνιών της χώρας μας με το Ισραήλ, αλλά και του Ισραήλ με την Τουρκία, πρέπει να προστεθεί στα πολλά θέματα της ατζέντας του Εθνικού Συμβουλίου, τη σύγκληση του οποίου ζητούμε για πολλοστή φορά τον τελευταίο καιρό χωρίς δυστυχώς κάποια θετική ανταπόκριση.

Σε ότι αφορά το θέμα της ενέργειας, οι εύλογες ανησυχίες που εκφράζονται τα τελευταία χρόνια εξαιτίας διαχρονικών κινδύνων, συνεχίζουν να υφίστανται.

Τα τελευταία γεγονότα στην Τουρκία αποδεικνύουν ότι η κατοχική χώρα συνεχίζει να είναι σε ένα καθεστώς έκρυθμης κατάστασης, κάτι που την καθιστά αναξιόπιστο πιθανό συνεργάτη στον ενεργειακό τομέα.

Είναι γι’ αυτό που οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας επιβάλλεται να προχωρήσουν τάχιστα και να λάβουν σοβαρά υπόψη την αστάθεια και την αναξιοπιστία της Τουρκίας οι οποίες εντείνονται.

Είναι για τον ίδιο λόγο που η όποια λύση του Κυπριακού θα πρέπει να αποκλείει έστω και ίχνος ανάμιξης ή ρόλου της Τουρκίας στην Κύπρο.

Όλα αυτά, μαζί με όσα καθημερινώς εξελίσσονται στις διαπραγματεύσεις υπό το μανδύα της συσκότισης και της μυστικής διπλωματίας, το Δημοκρατικό Κόμμα επιθυμεί και αναμένει να συζητηθούν στο Εθνικό Συμβούλιο.

 

Γραφείο Τύπου

25 Ιουλίου 2016

 

ροή ειδήσεων