ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΚΚΙΝΤΖΙ ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ
Ανακοινώσεις |

Η αποτυχία του χθεσινού δείπνου του Πρόεδρου της Δημοκρατίας και του κατοχικού ηγέτη, επειδή σύμφωνα και με δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, κατατέθηκαν θέσεις που δεν επέτρεψαν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, παραπέμπει στη γνωστή παρελκυστική και αδιάλλακτη στάση του Ακιντζί.

Προφανώς, ο κατοχικός ηγέτης πέτυχε να κερδίσει χρόνο:

· Μέχρι να ψηφιστεί η πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ και να ικανοποιηθεί ο εκβιασμός Ακιντζί.

· Μέχρι να πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα στην Τουρκία, προς εξυπηρέτηση της στρατηγικής του Ερντογάν.

Η Τουρκία και ο κ. Ακκιντζί συνεχίζουν να δυναμιτίζουν την προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων και να σκληραίνουν την ήδη απαράδεκτη στάση τους, χωρίς να υφίστανται το παραμικρό πολιτικό κόστος.

Και δυστυχώς, ο κ. Αναστασιάδης και οι κύριοι Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρος Κυπριανού φαίνεται πως δεν μπορούν και δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουν και να αναδείξουν την τουρκική αδιαλλαξία.

Επιπρόσθετη συνέπεια της αποτυχημένης πολιτικής που ασκείται, είναι η απρόσκοπτη συνέχιση της προσπάθειας του Ακκιντζί για αναβάθμιση του ιδίου και του ψευδοκράτους, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την επικείμενη επίσκεψή του στις Βρυξέλες χωρίς οποιαδήποτε διαμαρτυρία από την πλευρά της Κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Είναι γι αυτό που εμείς προτείνουμε και επιμένουμε στη χάραξη μιας νέας στρατηγικής που θα δημιουργεί οικονομικό και πολιτικό κόστος στην Τουρκία και θα ανατρέπει τα αδιέξοδα της αποτυχημένης στρατηγικής των τελευταίων 9χρόνων.

Γραφείο Τύπου
3 Απριλίου 2017

ροή ειδήσεων