«Βαθύτατα εκτεθειμένος ο Νίκος Αναστασιάδης. Είπε ψέματα στην Ερευνητική Επιτροπή»
WEB TV, Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Οι συνεχείς αποκαλύψεις για το πολύκροτο σκάνδαλο των δωρεάν ταξιδιών αναψυχής στις Σεϋχέλλες αφήνουν βαθύτατα εκτεθειμένο τον Νίκο Αναστασιάδη.

Μετά που οι εκπρόσωποι του ΠτΔ, αρνήθηκαν να αποκαλύψουν στην Επιτροπή Ελέγχου τον ιδιοκτήτη του ιδιωτικού τζετ που μετέφερε εκείνον και την οικογένεια του στις Σεϋχέλλες, ακολούθησαν νέες αποκαλύψεις.

Φαίνεται από μια απλή έρευνα στο σχετικό μητρώο ιδιοκτητών αεροπλάνων, πως ο διαχειριστής του αεροπλάνου τύπου Boeing 767 που πήρε ταξίδι τον ΠτΔ το 2015, είναι η ίδια εταιρεία που τον πήρε δωρεάν ταξίδι και το 2018. Συγκεκριμένα ο διαχειριστής του αεροπλάνου είναι η Jet Stream Aviation, εταιρεία του ίδιου Σαουδάραβα επενδυτή.     

Είναι πλέον ξεκάθαρο, πως ο Νίκος Αναστασιάδης δεν είπε όλη την αλήθεια στην Ερευνητική Επιτροπή Νικολάτου. Δεν απεκάλυψε, ως όφειλε, ότι ταξίδεψε και δεύτερη φορά το 2015 στις Σεϋχέλλες με τζετ του συγκεκριμένου Σαουδάραβα.

Εάν δε διαφανεί, πως το συγκεκριμένο ταξίδι προσφέρθηκε και δωρεάν ή με ευνοϊκούς όρους, τότε ο Νίκος Αναστασιάδης έχει διαπράξει ψευδορκία ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής Νικολάτου, καθώς υπενθυμίζεται πως έχει ισχυριστεί ενόρκως ότι ταξίδεψε στις Σεϋχέλλες «…με δικά του έξοδα…».

Ο Νίκος Αναστασιάδης πρέπει μέσα στις επόμενες 24 ώρες να δώσει εξηγήσεις και να απολογηθεί στον Κυπριακό λαό.

Το ΔΗ.ΚΟ. θα εισηγηθεί στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής να αποστείλει επιστολές στον Γενικό Εισαγγελέα και στην Ερευνητική Επιτροπή Νικολάτου και να τους ενημερώνει για τη πιθανή διάπραξη ψευδορκίας από πλευράς του ΠτΔ έτσι ώστε και οι δυο να αποφασίσουν για τα επόμενα τους βήματα.

Γραφείο Τύπου

5 Φεβρουαρίου 2021

ροή ειδήσεων